Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Man aangehouden na vernielen ruit | |
Omstanders hebben zaterdagavond 18 december een 22-jarige man opgehouden tot de komst van de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau op verdenking van het vernielen van een ruit in de binnenstad in Apeldoorn.


De politie kreeg omstreeks 21:50 uur de melding. De 22-jarige man had een ruit vernield van een eetgelegenheid in de binnenstad. De man was onder invloed van alcohol. Hij werd opgehouden door personeel tot de komst van de agenten. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2010183422-1

|     |Apeldoorn - Veelpleger aangehouden voor oplichting        |

De politie heeft zaterdagochtend 18 december een 35-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van oplichting bij een supermarkt aan het Korianderplein in Apeldoorn. De man werd door supermarktpersoneel opgehouden en overgedragen aan de agenten. Hij bleek bij de politie geregistreerd te staan als veelpleger en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.


De politie kreeg omstreeks 10:10 uur de melding dat de man geprobeerd had om bierfusten te ruilen en later in te leveren voor statiegeld. De man wilde de fusten ruilen, maar kon geen aankoopbewijs overhandigen. Nadat dit hem werd geweigerd, gooide hij de fusten leeg en wilde ze inleveren voor statiegeld. De man werd hierop aangesproken door personeel en ging er vandoor. Personeel zette de achtervolging in en kon de man op de Zilverschoon ophouden en overdragen aan de politie. De 35-jarige bedreigde hierbij een personeelslid. Hij is aangehouden door de politie en meegenomen naar het bureau. Bij controle bleek dat de man geregistreerd staat als veelpleger. Hierop is hij ingesloten. Hij wordt zo spoedig mogelijk voorgeleid aan een rechter-commissaris.
Mogelijk heeft de man de twee bierfusten elders weggenomen. De gedupeerde kan aangifte doen bij de politie via www.politie.nl. Of door te bellen met 0900 8844 voor het maken van een afspraak voor het doen van aangifte.
2010183229-1
|     |Apeldoorn - Inbraak winkel ziekenhuis                     |

Op zaterdagavond 18 december is er ingebroken in een winkel in het ziekenhuis aan de Albert Schwietzerlaan in Apeldoorn. Er is een geldbedrag buit gemaakt.


Men kwam binnen door een deur te forceren en ging er met een geldbedrag vandoor. De politie is onderzoek gestart.


2010183462-1

|     |Apeldoorn - Twee mannen aangehouden voor winkeldiefstal   |

De politie heeft een 19-jarige en een 23-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De twee worden verdacht van het wegnemen van goederen zonder deze te betalen bij een bouwmarkt aan de Laan van Dierenriem in Apeldoorn.


De politie kreeg omstreeks 16:40 uur de melding van de winkeldiefstal. De twee hadden goederen uit de bouwmarkt weggenomen en wilde bij de kassa maar één ding betalen. Dit werd opgemerkt door een personeelslid. De twee mannen zijn overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt.


2010183332-1


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --