Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 19 december

Alkmaar, 19-12-2010 o 13.00 uur

Politie Noord-Holland Noord hanteert geen bonnenquota

Alkmaar, zaterdag 18 december

Op zaterdag 17 december publiceerde de Telegraaf een artikel over bonnenquota bij de Politie onder de kop Korpsen blijven bij bonnenquota. In dit artikel wordt de indruk gewekt dat het Korps Noord-Holland Noord vasthoudt aan de bonnenquota, ondanks het verzoek van de Minister van Veiligheid en Justitie Opstelten om daarmee op te houden.

Het korps Noord-Holland Noord hanteert echter geen bonnenquota. Leidinggevenden en medewerkers zijn hierover al eerder na ontvangst van de brief van de minister geïnstrueerd.

In het betreffende artikel wordt gerefereerd aan een e-mail van een leidinggevende binnen ons korps, die daarin zijn medewerkers maant tot het schrijven van bekeuringen. Deze leidinggevende is daar door de korpsleiding al een week geleden op aangesproken. Vanwege de recente publiciteit ontvangen alle leidinggevenden en medewerkers opnieuw instructie dat het hanteren van quota uit den boze is.

Hoewel er geen sprake is van een bonnenquota, mag het duidelijk zijn dat burgers die overtredingen begaan, daarvoor beboet worden. Dit is echter een middel dat de politie inzet om de veiligheid te verbeteren. Het uitschrijven van bonnen is geen doel op zich.

Gevaarlijke medicijnen verloren

Wervershoof - Andijk, zaterdag 18 december

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op het traject Raifaissenlaan in Wervershoof en de Koopmanspolder in Andijk medicijnen verloren. Een aantal strips en doosjes zijn inmiddels teruggevonden. De mogelijkheid bestaat echter dat er nog meer medicijnen op de grond liggen. Omdat dit mogelijk in de sneeuw ligt, kan ontdekking ook op een veel later tijdstip plaatsvinden.

Bij de medicijnen zaten enkelen die gevaar op kunnen leveren bij inname, vooral bij gebruik door kinderen.

Het gaat onder anderen om Amiasis, Venlafaxine, Furosemide, Bisoprolol, Arazolam, Seroquel, Spiriva en Brufen.

Bij aantreffen van de medicijnen wordt u verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief) of de medicijnen langs te brengen bij de op de verpakking vermelde apotheker.

Gevaarlijke medicijnen verloren

Bergen, zaterdag 18 december

Op zaterdagmiddag werd vanaf de Kerkstraat in Bergen een damesfiets ontvreemd. De fiets was voorzien van fietstassen. In de fietstas zat een Deen boodschappentas waarin medicijnen zaten. Het gaat hierbij om zes doosjes met ieder dertig lichtroze/witte tabletten. Het betreft het medicijn Lithiumcarbonaat. Inname van de tabletten, met name door kinderen, kan uiterst gevaarlijk zijn.

Bij aantreffen van de medicijnen wordt u verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief) of de medicijnen langs te brengen bij de op de verpakking vermelde apotheker.

Politie zoekt getuige van openlijke geweldpleging

Alkmaar, zaterdag 18 december

Op zaterdagmorgen hield de politie drie verdachten aan wegens openlijke geweldpleging. De politie is nu nog op zoek naar getuigen van dit geweldsincident, met name enkele meisjes die een en ander hebben zien gebeuren. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Het incident vond plaats op de Mient in Alkmaar omstreeks 02.30 uur. Een 25-jarige Alkmaarder kwam vanaf het Fnidsen op de fiets in de richting van de Mient gefietst. Bij het bruggetje werd hij onder schot genomen door een groepje mannen met sneeuwballen. Toen hij hier een opmerking over maakte en van zijn fiets stapte, werd hij tegen de grond gewerkt en geslagen, gestompt en geschopt. De daders lieten vervolgens het slachtoffer aan zijn lot over.

De gewaarschuwde politie kon op aanwijzing van het slachtoffer de drie verdachten aanhouden. Het gaat om drie Alkmaarders van 18 en 20 jaar oud.

Mishandeling: politie zoekt getuigen

Hoorn, vrijdag 17 december

Op vrijdagavond omstreeks 22.45 uur vond er een ernstige mishandeling plaats voor de coffeeshop aan het Kerkplein in Hoorn. De politie verzoekt eventuele getuigen van het incident zich te melden. De politie in Hoorn is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Voor de coffeeshop stond een groepje van ongeveer vijf mannen keiharde sneeuwballen te gooien naar voorbijganger. Een 34-jarige man kreeg een sneeuwbal in zijn gezicht. Hij maakte hier opmerkingen over. Dit was voor de groep aanleiding om met de man in gevecht te gaan. Hierbij werd het slachtoffer meerdere malen met een mes in zijn zij gestoken.

De ouders, waarmee de jongen na een etentje naar het station liep, raakten ook bij het gevecht betrokken. De 57-jarige moeder werd hierbij zo hard geslagen dat zij korte tijd buiten bewustzijn raakte. De 55-jarige (stief)vader, die zijn zoon probeerde te ontzetten, werd zodanig geschopt dat hij vermoedelijk een gebroken knieschijf heeft opgelopen. Alle slachtoffers waren afkomstig uit Medemblik.

Na de mishandeling gingen de daders er vandoor.

De zoon is in het Westfries Gasthuis in Hoorn opgenomen. Hij verkeert niet in levensgevaar. De beide ouders moeten zich ook onder doktersbehandeling laten stellen.

Op het moment van het geweldsincident waren er meerdere mensen op straat. Zij worden verzocht zich als getuige te melden. De politie in Hoorn is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Politie houdt inbrekers aan

Den Helder, zaterdag 18 december

Op zaterdagmorgen hield de politie twee inbrekers aan. Het ging om twee 23-jarige mannen uit Den Helder.

Surveillerende politiemensen zagen op de Polderweg in Den Helder enkele personen hard wegrijden. In een auto. Een stopteken dat aan de bestuurder werd gegeven, werd genegeerd. Terwijl de politieauto achter de auto aanreed, kwam de melding dat er kort daarvoor op de Polderweg bij een woning was ingebroken. Na een achtervolging konden beide mannen worden aangehouden. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hun auto werd in beslag genomen.

In de woning bleek te zijn ingebroken. De bewoners waren wakkergeworden van gestommel. Toen zij gingen kijken, zagen zij nog juist de auto wegrijden. De daders waren binnengekomen door een bovenlicht te forceren. Uit de woning wordt vooralsnog niets vermist.

Inbraak in auto: politie zoekt getuigen

Alkmaar, woensdag 15 december

Op woensdag tussen 07.00 en 16.30 uur werd er ingebroken in een personenauto op de Prinses Julianalaan in Alkmaar. Het betrof een bruine Suzuki Alto met kenteken20-JFL-1. De dader forceerde de rechterzijruit en stal de autoradio. Van de inbraak zijn mogelijk twee vrouwen getuige geweest, vermoedelijk bezoekers van het MCA.

Getuigen, met name de twee vrouwen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar. De politie is te bereiken via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Woninginbraak

Den Helder, zaterdag 18 december

Op zaterdag werd tussen 10.00 en 13.45 uur ingebroken in een woning aan de Jan in t Veltstraat in Den Helder. De daders kwamen de woning binnen door een bovenlichtje te forceren. Zij gingen er ondermeer vandoor met een plasma televisie, computer- en geluidsapparatuur.

Beroving

Julianadorp, zaterdag 18 december

Op zaterdagavond omstreeks 20.30 uur werd een 50-jarige vrouw uit Den Helder beroofd op het Middelzand in Julianadorp. De vrouw liep bij de sporthal en passeerde twee mannen. Toen zij hen gedag zei, kwamen de mannen achter haar aan, duwden haar hard tegen een hek en sloegen haar meerdere malen. De mannen gingen er vandoor met het horloge van het slachtoffer, dat met letsel aan haar hoofd op de plaats van de beroving achterbleef. Het slachtoffer moest worden overgebracht naar het Geminiziekenhuis voor behandeling. De gewaarschuwde politie stelde ter plaatse een onderzoek in. De verdachten, twee mannen met een Antilliaans uiterlijk, werden niet meer aangetroffen.

Signalement dader 1: lengte 1,90 meter, zwaar postuur. Hij ging gekleed in een donkerbruin geruit ski-jack en wit (met zwarte) sportschoenen. Hij droeg een capuchon en een sjaal over zijn mond.

Signalement dader 2: deze man was aanmerkelijk kleiner, naar schatting 1,75 meter. Hij was geheel donker gekleed, droeg ook een capuchon en een sjaal over zijn mond.

De politie verzoekt eventuele getuigen van de beroving zich te melden. De politie in Den Helder is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Beroving (2)

Alkmaar, vrijdag 17 december

Op vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur werd een 27-jarige man uit Alkmaar in het Rekerpark in zijn woonplaats beroofd. Het slachtoffer verklaarde vanuit winkelcentrum de Mare het Rekerpark ingelopen te zijn. Hier zou hij zijn overvallen door twee mannen, waarvan een hem bedreigde met een mes. De andere overvaller zou het slachtoffer hebben gefouilleerd en geld hebben gestolen.

De politie verzoekt eventuele getuigen van de beroving zich te melden. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Beroving (3)

Alkmaar, zondag 19 december

Op zondagmorgen omstreeks 02.30 uur vond een beroving plaats op het Kerkplein in Alkmaar. Twee 17-jarige Alkmaarders stonden bij de Grote Kerk toen er twee mannen aan kwamen lopen. De mannen vroegen om een sigaretje. Op het moment dat een van de slachtoffers hen een sigaret gaf, kreeg hij een knietje. Het andere slachtoffer werd in zijn gezicht gestompt. Beide overvallers gingen er vervolgens vandoor met de fiets van de slachtoffers.

Het slachtoffer dat in zijn gezicht was gestompt moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hij bleek een gebroken neus en een hersenschudding te hebben opgelopen.

De politie verzoekt eventuele getuigen van de beroving zich te melden. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Eerst plassen, dan huilen

Hoorn, zondag 19 december

Op zondagmorgen omstreeks 04.15 uur stond een 18-jarige jongen uit Hoorn zijn behoefte te doen tegen een gevel in het centrum van Hoorn. Toen hij daarna wegliep, werd hij aangesproken door een vrouw. Op het moment dat hij de vrouw aankeek, spoot zij in zijn gezicht met mogelijk pepperspray. Het slachtoffer liep pijnlijke ogen op. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de vrouw.

Aanhouding na mishandeling

Hoorn, zondag 19 december

Op zondagmorgen omstreeks 01.30 uur werd een 21-jarige man uit Blokker mishandeld tijdens een feest in de sporthal aan de Holenweg in Hoorn. Een 23-jarige man uit Hoorn werd aangehouden. Aanleiding voor de mishandeling zou zijn dat het slachtoffer tijdens het dansen tegen de vriendin van de verdachte aan was gekomen. Na een woordenwisseling waren beide personen in gevecht geraakt waarbij het slachtoffer op de grond was gevallen. De verdachte was bovenop hem gaan zitten en bewerkte met twee vuisten het gezicht van het slachtoffer. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling

Illegaal vuurwerk

Enkhuizen, vrijdag 17 december

Op vrijdagavond werd in Enkhuizen een 16-jarige jongen aangehouden wegens het bezit van illegaal vuurwerk. Op basis van binnengekomen informatie was de politie naar de woning van de jongen gegaan. De verdachte bleek in totaal 17 mortieren (3 en 4 inch) te hebben. Het vuurwerk is in beslag genomen. De jongen is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor weer heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt inbrekers aan

Alkmaar, zondag 19 december

Op zondagmorgen omstreeks 04.05 uur ging het inbraakalarm bij een winkel aan de Breedstraat in Alkmaar. Bij de winkel trof de politie een bloedspoor aan, mogelijk van een van de inbrekers die een verwonding had opgelopen toen hij een winkelraam wilde forceren. Het spoor leidde naar de Laat waar drie mannen bij elkaar stonden. De mannen gingen er aanvankelijk vandoor, maar konden even verder worden aangehouden. Een van hen bleek een verwonding aan zijn hand te hebben. De mannen, 18 en 20 jaar oud en afkomstig uit Alkmaar en een 21-jarige man uit Assendelft, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Alcoholcontroles

Schagen, zondag 19 december

In de nacht van zaterdag op zondag werd tussen 21.30 en 03.45 uur een alcoholcontrole gehouden op de Havenstraat N245 in Schagen. In totaal werden 366 bestuurders gecontroleerd. Hiervan bleken er vier teveel alcohol te hebben gebruikt. Zij kregen allen een proces-verbaal. Van de vier overtreders bleken er drie beginnend bestuurder te zijn. Een 21-jarige man uit Lutjewinkel blies 485 ug/l. Omdat het een van de beginnend bestuurders was, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim vijf maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Callantsoog, zondag 19 december

Op zondagmorgen omstreeks 01.20 uur controleerde de politie op de Jewelweg in Callantsoog een 20-jarige automobilist uit Callantsoog. Hij blies 560 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim zes maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Hoorn, zaterdag 18 december

Op zaterdagmorgen omstreeks 00.10 uur zag de politie een bestelauto aan komen rijden over het Kerkplein in Hoorn. De bestuurder toeterde luid, zonder dat hier reden voor was. De chauffeur bleek met dubbele tong te praten. Volgens eigen zeggen had hij geen alcohol gehad. Alleen maar een jointje gerookt. De ademanalyse wees echter uit dat hij 760 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is drieënhalf keer het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. De 29-jarige man uit Zwaag kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Den Helder, zaterdag 18 december

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.10 uur controleerde de politie een 26-jarige man uit Den Helder op zijn snorfiets op de Fabrieksgracht in zijn woonplaats. De man blies 605 ug/l. Dat is bijna drie maal het voorhem geldende maximum van 220 ug/l. hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Zuid-Scharwoude, zaterdag 18 december

Op zaterdagavond, omstreeks 22.20 uur, controleerde de politie een 30-jarige man uit Heerhugowaard die in een personenauto over de Westelijke Randweg in Zuid-Scharwoude reed. De man verklaarde geen alcohol te hebben gebruikt. De man maakte echter zon gejaagde indruk dat het vermoeden van drugsgebruik ontstond. Van de man werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

Bij onderzoek bleek de man in 2003, 2004 en 2007 te zijn aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Ook was de auto niet verzekerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Heerhugowaard, vrijdag 17 december

Op vrijdagavond omstreeks 18.30 uur controleerde de politie een 46-jarige man uit Heerhugowaard in een personenauto op de Haringvliet in zijn woonplaats. Hij blies 575 ug/l. Dat is tweeënhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Auto te water

Wervershoof, zaterdag 18 december

Op zaterdagmiddag omstreeks 14.35 uur raakte een auto te water op de Driehuizen in Wervershoof.

Een 19-jarige vrouw uit Wervershoof reed in een personenauto over de Driehuizen. Bij de kruising met de Veenakkers kwam zij met een wiel tegen het verhoogde middentalud. Hierdoor raakte de auto in een slip, kwam naast de weg terecht en belandde in de naast de weg gelegen sloot. Omstanders hielpen de vrouw op het droge. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Tijdens de takelwerkzaamheden om de auto uit de sloot te krijgen, werd de Driehuizen enige tijd voor het verkeer afgesloten.