Politie Gelderland-Zuid

Lastig tweetal aangehouden

Tiel, 19-12-2010 o Zaterdagnacht gingen politieagenten naar een melding op het Plein in Tiel. Daar gedroegen twee mannen zich vervelend naar andere bezoekers in een kroeg, waarop zij er door de bewaking uit waren gezet. Zij bleven ook buiten vervelend en de politieagenten gingen met hen in gesprek. Toen die een melding tussendoor kregen over een woninginbraak verzochten ze de twee dringend om naar huis te gaan.

Dit deden zij echter niet, integendeel. Een kwartier later kwam wederom een melding bij de politie, dit keer over een mishandeling. Twee mannen, die een café verlieten om richting huis te gaan, zouden op het Plein zonder enige aanleiding in het gezicht geslagen zijn. Beiden zijn ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken; een 40-jarige Tielenaar liep letsel op.

Politieonderzoek
De verdachten zouden dezelfde mannen zijn, die eerder al door de politie waren aangesproken op hun gedrag. Na de melding van de mishandeling keken meerdere eenheden uit naar de verdachten. Al gauw werden zij op basis van hun signalementen in de buurt aangetroffen en aangehouden. Het gaat om mannen van 24 en 29 jaar, van Russische komaf. De twee zitten vast en hun verhoor zal met hulp van een tolk moeten plaatsvinden.

De politie is bezig met het onderzoek. Daarin is met enkele getuigen gesproken. De twee mishandelde mannen hebben aangifte gedaan. (08)

Laatst gewijzigd 19-12-2010 13:47 | © Regio Gelderland-Zuid |