Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 13.45 uur

Utrecht, 19-12-2010

Getuigen mishandeling gezocht

VIANEN Zaterdag 18 december rond 23.50 uur is een man mishandeld op de Burg. Jonkheer Hoeufftlaan.

Een 35-jarige man uit Vianen gaf aan bij het oversteken bijna aangereden te zijn door een automobilist. Toen hij dit de bestuurder van de auto probeerde duidelijk te maken, stopte de auto en stapte er twee personen uit. De 35-jarige man werd vervolgens geschopt en geslagen waarbij hij letsel in zijn gezicht opliep. De twee mannen gingen er vervolgens vandoor.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Indien u gezien heeft wat hier zich op straat afspeelde of als u andere informatie heeft, belt u dan met de politie via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Twee mannen aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdagochtend twee mannen aangehouden.

Omstreeks 06.20 uur kwam de melding binnen van een conflict tussen twee personen aan s- Gravenhoutseweg waarbij één persoon mogelijk een vuurwapen bij zich zou hebben. Op het perron Wiersdijk troffen agenten twee personen aan die aan het gegeven signalement voldeden.

Beiden gaven een ander verhaal op met een aantal onduidelijkheden. Een 38-jarige man uit Nieuwegein beschuldigde de andere man ervan hem geslagen te hebben en door hem te zijn bedreigd met een vuurwapen. De andere man, een 23-jarige Nieuwegeiner, beschuldigde de 38-jarige man van een poging tot inbraak in zijn woning. Hierop zijn beide verdachten aangehouden en meegenomen voor verhoor.

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Indien u iets heeft gezien of andere nuttige informatie heeft, belt u dan met de politie via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.