Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 19-12-2010

Tien arrestaties tijdens horecanacht Breda

BREDA: De politie hield in de nacht van zaterdag 18 december op zondag 19 december 2010 toezicht in het horecagebied van het Bredase centrum. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers op de fiets in. Het horecagebied werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Vanwege het feit dat de nachttreinen van/naar de Randstad niet reden, was er weinig publiek van boven de rivieren. Ondanks dat het rustig op straat was, spreken de dienstdoende agenten van een rommelige nacht.

Er werden gedurende de nacht tien arrestaties verricht:
4 x openlijke geweldpleging
4 x verstoring openbare orde / niet voldoen aan bevel om te vertrekken 2 x zware mishandeling
Voor de geweldplegers wordt bekeken of zij in het belang van het opsporingsonderzoek in verzekering gesteld kunnen worden ( 'weekendje weg').

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek.
De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Politie zoekt dader tasjesrovers

BREDA: een 54-jarige vrouw uit België werd zaterdagmiddag 18 december 2010 omstreeks 17.45 uur van haar tas beroofd. De vrouw had
boodschappen gedaan en liep op de stoep in de Robijnstraat. Op een gegeven moment naderde er een bromfietser van achteren. Ze stapte nog naar rechts om de brommer ruimte te geven In het voorbij gaan greep de bestuurder echter naar de boodschappen tas. Daarbij vielen diverse spullen uit de tas over straat. Het lukte hem om de tas los te trekken en weg te rijden in de richting van de Smaragdstraat. Van hem ontbreekt op dit moment ieder spoor. Omstanders ontfermden zich over het slachtoffer. Ze was niet gewond geraakt maar uiteraard wel geschrokken en boos. Diverse getuigen hebben het misdrijf zien gebeuren en verklaringen afgelegd over het signalement van de dader en wat ze gezien hadden. Een van hen is zelfs nog tevergeefs hardlopend achter de dader aangegaan. Aan de hand van de aangifte en de getuigenverklaringen stelt de politie in nader onderzoek in.

Om 18.25 uur werd een 17-jarige meisje van haar handtas beroofd. Ze fietste op dat moment in de Heusdenhoutsestraat. Het slachtoffer droeg oordopjes om naar muziek te luisteren en werd zodoende erg verrast door de dader. Ze had hem niet horen aankomen op zijn scooter.
Ze kreeg een duw waardoor ze ten val kwam. In de val greep de dader haar handtas en reed weg in de richting van de Epelenberg. Omdat het allemaal erg snel en onverwacht gebeurde, kon het slachtoffer maar weinig vertellen over het signalement van haar belager.
Aan de valpartij hield ze een pijnlijke rechtervoet over.

Update:
Politie nog steeds bezig met onderzoek dollemansrit automobilist

ETTEN-LEUR: De politie is nog steeds druk bezig met het onderzoek van de dollemansrit in Etten-Leur. Zes personen raakten in de nacht van vrijdag 17 december op zaterdag 18 december 2010 gewond in het centrum van Etten-Leur. Dat gebeurde door toedoen van een nog onbekende automobilist en zijn passagier.

Een groepje cafébezoekers kreeg rond 02.15. uur op de kruising de Markt met de Lambertusstraat onenigheid met de inzittenden van een passerende auto. De bestuurder van het voertuig gaf een aantal keren flink gas met ontkoppelde motor, wat tot een reactie van cafébezoekers leidde.

Er ontstond ruzie, waarbij iemand uit de bewuste auto stapte en klappen uitdeelde. Bij de mishandeling werd een 20-jarige man uit Oudenbosch met een fles op het hoofd geslagen. Hij liep een hoofdwond op, die gehecht moest worden.

Een van de cafébezoekers (31jaar uit Oudenbosch) werd vervolgens door de automobilist opzettelijk klemgereden tegen een hekwerk. De 31-jarige man raakte daarbij verwondingen op aan zijn arm en borst, toen hij klem kwam te zitten tussen de auto en het hekwerk.

Vervolgens maakte het voertuig een draai, waarbij drie personen geraakt werden.

- 23-jarige man uit Etten-Leur (dubbele enkelbreuk, wond onderbeen: 13 hechtingen)

- 22-jarige man uit Etten-Leur (gebroken hand)

- 23-jarige man uit Etten-Leur (gekneusde knie en kniebanden)

De auto reed daarna via het voetpad en het fietspad terug de Markt op, keerde en reed vervolgens nog een vijfde persoon aan. Deze 29-jarige man uit Hoeven liep beenletsel en een hersenschudding op.

In totaal was er sprake van zes gewonden (5x door de auto / 1 x mishandeling). De auto ging er na het geweld vandoor. Op basis van verklaringen van slachtoffers en getuigen gaat de politie er vanuit dat er twee mannen in de bewuste auto zaten. De politie is nog op zoek naar het tweetal en werkt met diverse rechercheurs aan de zaak.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-12-2010 14:07 | © Regio Midden en West Brabant |