Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontroles

Hardleerse bestuurder

Kerkdriel / Tiel e.o., 19-12-2010 o Lokaal hield de politie in de regio Gelderland-Zuid op meedere plaatsen dit weekend alcoholcontroles. Dit betrof zowel een grotere georganiseerde controle als kleinschalige controle, anticiperend op waargenomen rijgedrag.


* Politieteam Neder-betuwe, Tiel controleerde zaterdagavond vanaf 19.00 uur op meerdere plaatsen in haar werkgebied. Achtereenvolgens vonden controles plaats op de Cuneraweg (rotonde) in Ochten, de Spoorstraat (ook bij rotonde) in Kesteren en in Tiel. In totaal hebben 376 bestuurders meegewerkt aan een blaastest. Twee bestuurders moesten vanwege de uitslag op straat mee naar het bureau voor een ademanalyse. Dit waren een beginnend bestuurder, die met 65 ug/l uiteindelijk net onder de strafbare limiet bleef, en een bestuurder met 410 ug/l. Tegen deze bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

* Zaterdagavond rond 23.35 uur zagen surveillerende agenten in Kerkdriel een auto slingerend wegrijden bij een café aan de Kerkstraat. Op basis van het rijgedrag besloten de agenten de man staande te houden voor een blaastest. De uitslag "F" deed het ergste vermoeden. De ademanalyse op het politiebureau bevestigde dat met een uitslag van 655 ug/l. De politie vorderde meteen het rijbewijs van de man, een 35-jarige inwoner van de gemeente Maasdriel, in. Bij het verder natrekken van zijn gegevens kwam naar voren dat de 35-jarige eerder deze maand ook al was aangehouden voor rijden onder invloed. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.
* In de nacht van vrijdag op zaterdag troffen agenten op de Voorstraat in Echteld een personenauto langs de kant van de weg met alarmlichten aan. Ineens zagen zij een man, dit bleek de bestuurder, wegrennen richting het viaduct. De politiemensen gingen er achteraan en spraken hem aan. De man gaf toe uit de bocht te zijn gevlogen en dat hij alcohol had genuttigd. De daarop volgende blaastest, eerst de voorselectie op straat en daarna op het bureau, gaf een uitslag van 465 ug/l.
Omdat het ging om een beginnend bestuurder, van 20 jaar uit Tiel, was deze uitslag voldoende voor de politie om meteen zijn rijbewijs in te vorderen. De officier van justitie beslist over teruggave en de strafmaat. Er is proces-verbaal opgemaakt.

WinterBOB
De publiekscampagne WinterBOB is begin deze week landelijk van start gegaan. Ook het korps Gelderland-Zuid ondersteunt deze campagne door regelmatig op alcohol in het verkeer te controleren. Lees voor meer informatie het eerder op deze site gepubliceerde nieuwsbericht over BOB.
(08)

Laatst gewijzigd 19-12-2010 14:26 | © Regio Gelderland-Zuid |