Politie Flevoland

Drie inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden

Almere, 19-12-2010 o In Almere zijn zaterdag 18 december drie inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden, met de hulp van alerte burgers.

Een inwoner uit Almere, woonachtig op de Wagenmakerbaan, belde omstreeks 09:00 uur de politie na diefstal van zijn laptop. Politieagenten troffen inderdaad op straat een man aan die in een vuilniszak de gestolen laptop bij zich droeg. Hij is daarop aangehouden en in verzekering gesteld. Het gaat om een 31-jarige man uit Almere. De politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij andere inbraken.

Een alerte getuige vertrouwde het niet toen ze twee personen met een LCD-scherm zag lopen op de Meindert Hobbemastraat in Almere en vervolgens in een auto zag stappen. Op basis van een goed signalement van de verdachten en de auto waarin ze wegreden, ging de politie naar de verdachten op zoek. Toen ze de auto in het vizier kregen, ging de auto er als een speer vandoor. De politie trof de auto vervolgens aan op de Radio Oranjelaan zonder inzittenden, maar zag nog wel één van de verdachten lopen. Na een achtervolging kon hij worden aangehouden. De tweede verdachte kwam zich later melden op het politiebureau. Het gaat om 17-jarige jongens uit Almere. Beiden zijn in verzekering gesteld.

In de auto werd naast het LCD scherm, nog meer LCD-schermen, twee laptops en een aantal telefoons aangetroffen. Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek gedaan in de auto, om te onderzoeken of de verdachten in verband kunnen worden gebracht met andere inbraken en/of diefstal.