Politie Gelderland-Zuid

Bikers herkennen auto verdachte

Aanhouding heterdaad

Geldermalsen, 19-12-2010 o Mountainbikers van politie reageerden in de nacht van zaterdag op zondag alert toen zij op de Zeekade in Geldermalsen een hen bekende auto zagen staan. Gezien de plek, het tijdstip en de hen ambtshalve bekende achtergrond van de eigenaar, gingen zij in de omgeving poolshoogte nemen.

Voetstappen in de sneeuw hielpen hen in de juiste richting en leidde naar het terrein van een bedrijf aan de Meersteeg. Uit de zichtbare sporen bleek dat de persoon over twee hekwerken was geklommen. De voetsporen liepen verder langs diverse containers op het bedrijf. Daar zagen de agenten geen verbrekingen, maar hun onderzoek ging verder. Even later vonden de bikers de verdachte, die zich op het verboden terrein had verschanst. Een 25-jarige inwoner van Deil werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Bij fouillering van de 25-jarige troffen de agenten enkele spullen die vanaf het bedrijf afkomstig zouden zijn. Verder op het terrein bleken meerdere containers te zijn doorzocht. Ook stonden er goederen klaar, vermoedelijk om mee te nemen. In de auto van de verdachte, die is meegenomen voor het onderzoek, vond de politie divers inbrekerswerktuig. Alle aangetroffen goederen zijn veilig gesteld.

De verdachte is in verzekering gesteld. Tijdens verhoor legde hij een bekennende verklaring af.
Proces-verbaal zal worden opgemaakt. Van het bedrijf is een aangifte opgenomen.
(08)

Laatst gewijzigd 19-12-2010 15:30 | © Regio Gelderland-Zuid |