Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden voor belediging

Publicatiedatum: 19-12-2010 14:49:44

ARNHEM - Een 25-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag 19 december door de politie aangehouden voor belediging.

Rond vier uur die nacht zagen surveillerende agenten dat meerdere personen met sneeuwballen naar elkaar aan het gooien waren. Toen de agenten langs de groep liepen, gooide een man uit het gezelschap een sneeuwbal in de richting van de agenten. Toen de agenten de man op zijn gedrag wilden aanspreken, rende hij weg en uitte daarbij beledigende woorden tegen de agenten. Even later troffen ze de man in de omgeving aan en wilden hem aanhouden. De man onttrok zich echter aan zijn aanhouding en uitte opnieuw beledigende woorden. Later slaagden ze er toch in de man aan te houden, waarbij hij zich opnieuw hevig verzette en een agent in zijn hand beet. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (141193)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldief aangehouden

Publicatiedatum: 19-12-2010 14:49:22

ARNHEM - Een 51-jarige man uit Oosterbeek is zaterdagmiddag 18 december aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel op het Velperplein.

Oplettend winkelpersoneel betrapte de man toen hij voor 80 euro goederen uit de winkel zou hebben meegenomen zonder daarvoor te betalen. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
(141049)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aangehouden voor niet tonen ID

Publicatiedatum: 19-12-2010 14:48:58

ARNHEM - In de nacht van vrijdag op zaterdag 18 december rond kwart voor drie heeft de politie in het centrum van Arnhem een 24-jarige Arnhemmer aangehouden. De man weigerde zich tegenover agenten te legitimeren.

De Arnhemmer zou die nacht geprobeerd hebben de eigenaar van een horecagelegenheid met een glas te slaan en woordelijke bedreigingen hebben geuit tegen de gasten in de horecagelegenheid. Agenten spraken de man buiten de horecagelegenheid aan. Hij rook naar alcohol, sprak met dubbele tong en was onvast ter been. De man weigerde zich tegenover de agenten te legitimeren, waarna hij werd aangehouden. (140875)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---