Politie Gelderland-Zuid

Spoor in sneeuw leidt naar inbreker

Nijmegen, 19-12-2010 o Zaterdagavond omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Microweg in Nijmegen. De politie ging daar onmiddellijk poolshoogte nemen en trof naast een geforceerde deur ook een vers spoor in de sneeuw aan. Dit spoor is vanzelfsprekend helemaal gevolgd en leidde naar een woning in Neerbosch-Oost, daar werd een 44-jarige verdachte aangehouden.

In het bedrijf bleek dat geprobeerd was om een kluis open te krijgen. Agenten die in en rond het pand op onderzoek uit waren gegaan, zagen verse bandensporen van een fiets. Die werden gevolgd over de Microweg en vervolgens via een trap de Neerbosscheweg op. Ook een hondengeleider kwam met zijn hond ter plaatse en nam het spoor van zijn collega over. Het ging onder het viaduct door in de richting van Neerbosch-Oost. Bij een woning waar een fiets voor de deur stond hield het spoor op. De politieman lichtte de meldkamer in en nam positie in, in afwachting van de komst van assistentie. Toen die arriveerde hebben agenten bij het betreffende huis aangebeld. Even later kon een 44-jarig persoon, die zich daar ophield, als verdachte worden aangehouden.

Verdachte in verzekering
De aangetroffen fiets en diverse andere goederen, onder andere bij fouillering, zijn voor het onderzoek in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De 44-jarige man is in verzekering gesteld en wordt verhoord. Namens het bedrijf is er aangifte gedaan. De politie zet het onderzoek voort. (08)

Laatst gewijzigd 19-12-2010 15:01 | © Regio Gelderland-Zuid |