Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 19-12-2010

Beschonken bestuurder maakt brokken

BERGEN OP ZOOM: De politie behandelde zaterdagavond 18 december 2010 een verkeersongeval op de autosnelweg A-4 bij Bergen op Zoom. Het ging om een eenzijdig ongeval, waarbij een auto van de weg in de berm was geraakt. Hij was niet gewond geraakt maar verkeerde wel onder invloed van alcohol. Dit was reden voor zijn arrestatie. De 43-jarige man uit Barendrecht moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag bedroeg 810 ug/l. Dit hoge uitslag was voor de agenten reden om het rijbewijs van de verdachte meteen in te vorderen. Hij is in het velreden al eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed. Zijn auto is weggesleept door een takelbedrijf.

De politie ziet het als zeer onverantwoordelijk gedrag als iemand met zoveel alcohol de weg op gaat. Zeker als er daarnaast ook nog sprake is van gladheid en hevige sneeuwval.

Aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen is gevraagd om de rijvaardigheid van de man te onderzoeken. Het rijbewijs geldt namelijk als een vergunning om te mogen rijden, en die vergunning kan ongeldig verklaard worden. Deze maatregel wordt niet door Justitie toegepast, maar door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (voorheen Ministerie van Verkeer en Waterstaat). Dit kan gebeuren als een automobilist hij niet langer beschikt over de geestelijke dan wel lichamelijke gesteldheid om een motorrijtuig te besturen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-12-2010 14:42 | © Regio Midden en West Brabant |