Politie Kennemerland

Persberichten 17, 18 en 19 december

Regio Kennemerland, 19-12-2010

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
IJMUIDEN, 18 december Politiemensen zagen omstreeks 03.30 uur in de Esdoornstraat een man staan plassen op de openbare weg. De man, een 21-jarige IJmuidenaar, stond naast zijn auto met draaiende motor. De man bleek flink onder invloed van alcohol. Aangezien de man beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast kreeg de man een bekeuring voor het rijden onder invloed.

Vrouw in woning beroofd, getuigen gezocht
HAARLEM, 18 december De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving met geweld van een 68-jarige vrouw in haar woning aan de Oostenrijklaan.
Zaterdagochtend omstreeks 09.45 uur werd bij de vrouw aangebeld door een onbekend gebleven man, die de weg vroeg. Toen de vrouw de deur opendeed, kwam de man met nog twee andere mannen naar binnen, bedreigden de vrouw en gooiden haar op de grond. Ze eisten onder meer geld en sieraden. De vrouw liep als gevolg van het incident schaafwonden in het gezicht op. De mannen zijn er uiteindelijk zonder buit vandoor gegaan.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar de drie verdachten. Wie heeft de mannen bij de woning aan de Oostenrijklaan gezien? Of heeft ze zien wegrennen, net na 09.45 uur? Mensen die informatie hebben die de politie kan helpen in het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Haarlem, via 0900-8844.

Zes jongens aangehouden na mishandeling
HEEMSKERK, 19 december Op de Gerrit van Assendelftstraat ontstond omstreeks 02.00 uur een onenigheid na het gooien van sneeuwballen. Een 26-jarige Amsterdammer reed over de Maerelaan toen er plotseling door iemand uit een groep jongens een sneeuwbal op zijn auto werd gegooid. De 21-jarige Heemskerkse bijrijdster opende haar raam en gaf aan hier niet van gediend te zijn. Hierop reageerde de groep door nog meer sneeuw- en ijsballen te gooien. Het meisje stapte uit en kreeg direct een grote mond vanuit de groep. Daarnaast kreeg zij ook een klap in het gezicht en werd ze op de grond gegooid. De Amsterdammer was inmiddels ook uit de auto gestapt, ook hij kreeg verschillende klappen van de jongens.

Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en zagen op de Tolweg jongens lopen die aan het signalement voldeden. De zes jongens, Heemskerkers en Beverwijkers van 17 en 18 jaar oud, werden vervolgens aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Van de minderjarige verdachten zijn de ouders in kennis gesteld van de aanhouding van hun kroost.

Mishandeling na vernielen sneeuwpop
HAARLEM, 18 december Politiemensen stelden omstreeks 01.30 uur na de melding dat er gevochten zou worden op de Botermarkt, direct een onderzoek in. Ter plekke troffen zij een 25-jarige Haarlemmer aan, die verklaarde klappen te hebben gehad. Toen hij een sneeuwpop vernielde, kwam er een aantal mannen uit een horecagelegenheid gelopen, waar de jongen geslagen en geschopt werd. Agenten hielden op basis van signalement een 19-jarige jongen uit Overveen aan. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Verdachte aangehouden na bedreiging
DRIEHUIS/IJMUIDEN, 18 december Politiemensen hielden omstreeks 03.00 uur een jongeman aan, die even daarvoor dreigende taal had uitgesproken in de richting van een 19-jarige jongeman uit Driehuis. De jongen fietste met wat vrienden over de Hagelingerweg toen hij als gevolg van de sneeuw ten val kwam. Van de tegenovergestelde kant kwam de latere verdachte aangereden op een bromfiets. Hij was boos dat hij er niet door kon. Hij uitte vrijwel direct dreigende taal en liet iets zien wat op een vuurwapen leek.

Korte tijd later troffen agenten de verdachte aan in de Esdoornstraat. Hier werd de 19-jarige IJmuidenaar aangehouden. Tijdens fouillering werd bij hem een alarmpistool aangetroffen, dit is in beslag genomen. De jongeman is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Jongeman gewond na mishandeling
IJMUIDEN, 19 december Politiemensen stelden omstreeks 01.40 uur een onderzoek in na de melding dat er een man mishandeld was op de Kennemerlaan. Ter plekke troffen zij een 23-jarige inwoner van IJmuiden aan, die flink gewond was aan zijn hoofd. Het slachtoffer is met vermoedelijk een gebroken neus, gebroken oogkas en mogelijk een gebroken kaak door ambulancepersoneel vervoerd naar een ziekenhuis. Op dit moment is niet duidelijk wie de jongeman mishandeld heeft of wat de aanleiding was. De politie doet onderzoek naar de mishandeling en roept eventuele getuigen op zich te melden, via 0900-8844.

Man aangehouden na rijden onder invloed
SANTPOORT-NOORD, 19 december Politiemensen zagen omstreeks 03.20 uur op de Rijksweg n208 een auto in de greppel staan. In de auto zat een man die overduidelijk onder invloed van alcohol was. De man was volgens ambulancepersoneel op de bijrijderstoel gaan zitten. Hierop werd de 22-jarige Hoofddorper aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Toen hij het bureau enkele uren later mocht verlaten, voorzien van een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een tijdelijk rijverbod, ging hij dusdanig tekeer tegen politieagenten, dat hij opnieuw werd aangehouden. Hij is ingesloten.

Aanhoudingen na vechtpartij
HOOFDDORP, 19 december Politiemensen kregen omstreeks 04.15 uur de melding dat er zou worden gevochten op de Van Heuven Goedhartlaan. Ter plekke troffen zij twee mensen aan die gewond waren, een 18-jarige jongen uit Wervershoof en een 23-jarige Hoofddorper. Op basis van getuigenverklaringen ter plekke werden twee mannen aangehouden. De Hoofddorpers, 20 en 23 jaar oud, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Hun rol wordt onderzocht.

Accu scootmobiel gestolen; getuigen gezocht
HOOFDDORP, 18 december De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de diefstal van een accu van een scootmobiel. De scootmobiel stond in de centrale hal van een flat aan de Egholm geparkeerd. Tussen vrijdag 17 december 23.00 uur en 18 december 07.00 uur heeft iemand de accu weggenomen. Mensen die getuige zijn geweest van de diefstal worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp.

Politie treft gestolen auto aan, man aangehouden HAARLEM/NIEUW-VENNEP, 18 december Politiemensen troffen omstreeks 11.00 uur op de Venneperweg een auto aan, die enkele uren daarvoor als gestolen was gemeld. In de auto zat een 43-jarige Haarlemmer, hij is aangehouden.

De auto was zaterdagochtend weggenomen op de Zijlstraat, toen de eigenaar de auto met draaiende motor en sleutels erin had laten warm draaien en ontdooien. De auto is terug gegaan naar de eigenaar.