Nederlandse Tafeltennisbond


Irene wint Tilburgse sportprijs voor ambitieus beleidsplan 19-12-2010

TTV Irene heeft de Jan Wassing Sportprijs 2010 gewonnen. De Jan Wassing Sportprijs is in het leven geroepen voor sportbestuurder(s) die wegens uitzonderlijke verrichtingen op bestuurlijk, sporttechnisch, sportief en organisatorisch gebied een stimulerende invloed hebben op de sportbeoefening en daarmee of daardoor het prestige van het Tilburgse Sportleven in hoge mate bevordert.

Sinds er afgelopen maart een grotendeels nieuw bestuur is gevormd bij de TTV Irene is er een hoop veranderd bij de voormalig Tilburgse grootmacht. De slechte bestuurlijke en financiele situatie is omgebogen naar een opwaartse spiraal en het leeft weer binnen de club. Hoogtepunt tot nu toe is het zeer succesvol verlopen Tafeltennisgala Tilburg met grootheden als Waldner, Persson en Vriesekoop achter de tafel. Een evenement waar 700, voornamelijk Brabantse, toeschouwers in de eigen Irenehal aanwezig waren. Hiermee toont de vereniging aan dat het bestuurlijk en organisatorisch weer kwaliteit in huis heeft en dat Irene weer een absolute kandidaat is om middelgrote en grote TT evenementen naar Tilburg te halen. Net zoals het in de jaren '80 en '90 met grote regelmaat deed.

Voorzitter Stef van den Broek heeft de jury van de Jan Wassing Sportprijs een inzending van het beleidsplan doen toekomen waaruit een bijzonder helder onderbouwde ambitiesprak. Ambitie om van Irene weer een gezonde en levendige club te maken. Een club met waar jeugd, senioren, gehandicapten en ouderen een thuis zullen vinden. Met name in de breedte maar indien mogelijk ook op hoog sportief niveau. Uit de vele inzendingen is TTV Irene unaniem, door alle juryleden, verkozen tot winnaar. Tijdens het Tilburgs Sportgala op vrijdag 17 december kreeg men te horen wat, naast de grote eer, de hoogte van de geldprijs is die de vereniging heeft gewonnen (tussen de EUR2500 en EUR25.000,-). Een geldbedrag dat aangewend zal worden om de versleten 600m2 sportvloer van een facelift te voorzien.

Voor het bestuur van TTV Irene is dit een bevestiging van de goede weg die men momenteel aan het bewandelen is en een enorme steun in rug voor alle vrijwilligers die keihard aan het werken zijn om Irene weer op de rit te krijgen.

NTTB/PR