Provincie Utrecht

Provincie Utrecht waarschuwt voor gladde wegen

Alleen als het echt moet en bij daglicht

De provincie Utrecht waarschuwt weggebruikers voor gladheid op de provinciale wegen, vooral op kruispunten en bij fietsoversteken. Zij adviseert automobilisten en fietsers om alleen de weg op te gaan als dat echt noodzakelijk is en maandagochtend 20 december pas op pad te gaan als het licht is.

Zoals alle wegen in Nederland, hebben ook de Utrechtse provinciale wegen te lijden onder de hevige sneeuwval.
Vanaf zaterdagavond 18 december is de provincie aanhoudend aan het strooien, vegen en schuiven. Ondanks de enorme inspanning lukt het niet om de wegen helemaal schoon te krijgen. Daardoor kan het vooral op kruispunten en bij fietsoversteken gevaarlijk glad zijn.

Strenge vorst

Voor de nacht van 19 op 20 december is strenge tot zeer strenge vorst voorspeld waardoor het maandagochtend niet veilig is om de weg op te gaan. Als het echt niet anders kan, raadt de provincie de automobilisten en fietser aan om te wachten tot het licht is. Dan kun je in ieder geval beter zien waar de verraderlijke plekken zitten.

Dreigend zouttekort

Van een beperkt strooiregime is nog geen sprake. Wel begint het zout op te raken en is ook de provincie Utrecht afhankelijk van de leverancier. Het contract voorziet in levering van extra zout, maar de leverancier heeft moeite met de aanlevering ervan.