Politie Rotterdam Rijnmond

beroving en mishandeling

Politie zoekt getuigen beroving en mishandeling

Datum publicatie: 19-12-2010 16:44

De recherche van de politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar getuigen van een overval en steekpartij die vannacht plaatsvondt op en rond NS-station Rotterdam-Zuid. Bij het incident raakte een 28-jarige inwoner uit Leiden ernstig gewond.

Omstreeks 01.00 uur vannacht stonden een 28-jarige man uit Leiden en diens 23-jarige vriendin uit Ridderkerk op perron 3 van NS-station Rotterdam-Zuid te wachten op de trein. Twee onbekende mannen liepen op de Leidenaar af en één van hen greep hem vast. De vriend van het meisje weet zich na een korte worsteling los te wringen en vlucht. De twee mannen beroven vervolgens zijn vriendin van haar tas en gaan achter hem aan. Op de Rozenstraat, vlak bij de loopbrug die over de Rozenstraat gaat, vindt de vriendin even later haar vriend bloedend op straat. Hij is neergestoken en zwaargewond opgenomen in het Maasstadziekenhuis.

Van de twee daders van deze gewelddadige beroving is het volgende bekend. Dader 1 is een Noordafrikaanse man van ongeveer een meter tachtig met donkere ogen en pafferige wangen. De man was helemaal in het zwart gekleed en droeg een zware stoffen jas met capuchon. Hij sprak Nederlands zonder accent. Van de tweede dader is alleen bekend dat hij iets korter is dan zijn compaan.

De politie wil vooral graag in contact komen met twee mensen die op een bankje op het perron zaten. Het is heel wel mogelijk dat deze mensen iets hebben gezien wat de politie verder kan helpen in het onderzoek naar deze gewelddadige beroving. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.