Gemeente Helmond


Burgemeester Jacobs terug in Helmond

Burgemeester Fons Jacobs is vanaf zondag 19 december weer terug in Helmond.

Hij hervat gedeeltelijk zijn werkzaamheden. De persoonsbeveiliging van de burgemeester blijft van kracht en de bemande bewakingsunit van de politie blijft voorlopig bij zijn woning staan, om te waken over zijn veiligheid en die van zijn familieleden.

De burgemeester en zijn echtgenote zijn vanaf begin december buiten Helmond geweest vanwege een serieuze geweldsdreiging tegen zijn persoon.

Beperkt in de openbaarheid

Burgemeester Jacobs hervat op beperkte schaal zijn werkzaamheden. Dat houdt in elk geval in dat hij de komende tijd nog beperkt in de openbaarheid verschijnt. Locoburgemeester Frans Stienen blijft het grootste deel van zijn taken voorlopig waarnemen.

Niet onberoerd

De hele gang van zaken heeft burgemeester Jacobs en zijn echtgenote niet onberoerd gelaten. Zij voelen zich gesteund door de vele reacties. Deze positieve aandacht heeft hen goed gedaan. Zij danken iedereen hier hartelijk voor, maar vragen nog wel enige tijd om rust rondom hun persoon.

Geen interviews

In overleg met alle betrokkenen is besloten dat burgemeester Jacobs de komende tijd geen medewerking verleent aan interviews, in welke vorm dan ook. Er wordt volstaan met deze persverklaring. Wij verzoeken u om de komende tijd zijn privacy en verzoek tot rust te respecteren en rekening te houden met de beveiligingsmaatregelen, die van kracht blijven.

Begin volgend jaar wordt bezien, hoe en in welke vorm, het grote aantal verzoeken om interviews wordt afgehandeld.

* Lees meer over de geweldsdreigingen tegen burgemeester Jacobs