Nederlandse Spoorwegen

NS en ProRail werken samen hard aan het op gang houden van het treinverkeer, ook in de nieuwe week

Door onverwacht grote sneeuwval van de afgelopen dagen is veel verkeer in Europa ernstig gehinderd. Ook het spoorverkeer rondom Utrecht is vanochtend ontregeld geraakt, met name door een aantal defecte treinen. Inmiddels is het treinverkeer ook rond Utrecht weer op gang.

Belangrijkste prioriteit van NS en ProRail blijft om in gezamenlijkheid het treinverkeer voorspelbaar te laten verlopen. Dag en nacht zijn hiervoor honderden mensen van ProRail, spooraannemersbedrijven en NS in soms barre omstandigheden langs de baan en op de stations in de weer.

In het internationale treinverkeer wordt door NS Hispeed met name op Schiphol alles op alles gezet om zo veel mogelijk gestrande vliegreizigers per (hogesnelheids)trein op hun bestemming te krijgen.

De prognose is dat de komende dagen het effect van de winter op het spoor nog merkbaar zal zijn.

De verwachting is momenteel dan ook dat in ieder geval maandag en mogelijk ook daarna NS en ProRail een aangepaste dienstregeling zullen handhaven. Dit om in ieder geval duidelijkheid te bieden voor de reizigers en te zorgen dat de treinen overal kunnen blijven rijden.

Advies aan de reizigers:

Advies is en blijft: raadpleeg de actuele reisinformatie via NS.nl, mobiel.ns.nl reisplanner Xtra of via Teletekstpagina 751 voordat u op reis gaat.

NS rijdt sinds vrijdag vanwege het winterweer volgens een aangepaste dienstregeling. Dat betekent concreet: op de drukstbereden routes naar en in de Randstad rijden de Intercity's ieder half uur in plaats van ieder kwartier. Op enkele trajecten rijden minder stoptreinen per uur. Buiten de Randstad blijven de meeste vertrekmogelijkheden ongewijzigd. Reizigers moeten in een aantal gevallen rekening houden met een langere reistijd en extra overstappen. Dankzij deze aangepaste dienstregeling kunnen er treinen blijven rijden zodat reizigers hun bestemming bereiken.

NS Persvoorlichting.