KNHS

Salzgeber wint wereldbeker kwalificatie in Frankfurt 19 december 2010
Adelinde Cornelissen - Parzival

FRANKFURT (KNHS) - In een goed bezette Festhalle van Frankfurt werd de vijfde wereldbeker kwalificatie voor dressuurruiters verreden. Door een blessure die Hunter Douglas Sunrise afgelopen week tijdens het longeren thuis opliep moest Imke Schellekens (Hooge Mierde) zich voor deze kwalificatie terugtrekken. Gezien de aard van deze blessure lijkt het gehele indoorseizoen voor deze combinatie nu reeds voorbij.

De overwinning ging naar de Duitse Ulla Salzgeber met Herzruf's Erbe, voor haar landgenote Isabelle Werth met El Santo NRW. Het was geen afgetekende overwinning voor Salzgeber, want maar drie van de vijf juryleden zagen in haar rit de winnende. Twee juryleden hadden Werth op de eerste plaats. Uiteindelijk bedroeg het verschil slechts een half procent in het voordeel van Salzgeber. De nieuwe ruiter van Totilas, Alexander Matthias Rath, bereed in Frankfurt zijn troef Sterntaler Unicef en werd derde, net voor de Deense prinses Nathalie zu Sayn Wittgenstein met Digby. In de Grand Prix, die op zaterdag werd verreden, stond Zu Sayn derde en Rath vierde.

In de stand van de West-Europese league gaan Werth en Salzgeber nu samen aan de leiding met 57 punten, voor de Amerikaanse Catharine Haddad. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) is de beste Nederlander op de vijfde plaats, terwijl Christa Laarakkers (Winschoten) zevende staat. Aat van Essen (Heerde) en Hans Peter Minderhoud (Harskamp) delen de 12de plek in het tussenklassement.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.escon-marketing.com

Uitslag FEI World Cup dressuur (zo):


1) Ulla Salzgeber (Dui) - Herzruf's Erbe - 78.450%
2) Isabell Werth (Dui) - El Santo NRW - 77.950%
3) Matthias Alexander Rath (Dui) - Sterntaler Unicef - 76.550%

Tussenstand FEI World Cup dressuur:


1) Isabell Werth - 57

1) Ulla Salzgeber - 57
3) Catherine Haddad (USA) - 54

4) Richard Davison (Eng) - 44

5) Adelinde Cornelissen (Nijkerk) - 43
7) Christa Laarakkers (Winschoten0 - 33
12) Aat van Essen (Heerde) - 26
12) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - 26

Foto Adelinde Cornelissen en Parzival door: www.melissen.net