Gemeente Baarn

Start restauratie De Wintertuin te Baarn

Binnenkort begint de restauratie van het monumentale pand De Wintertuin in het Cantonspark aan de Heemskerklaan te Baarn. De gemeenteraad heeft ingestemd met de start van de werkzaamheden. Onwonenden zijn per brief geïnformeerd. Naar verwachting is de cascorestauratie begin 2013 voltooid.

De restauratie start maandag 20 december met de inrichting van de bouwplaats rondom De Wintertuin. Om het Cantonspark te ontzien, wordt bouwmateriaal aangevoerd via de Heemskerklaan. Het bouwgebied wordt 21 december afgezet met hekken en er komt een bouwbord.

Vanwege de restauratie is het Cantonspark gedurende de werkzaamheden niet toegankelijk via de ingang aan de Heemskerklaan. Toegang blijft mogelijk via de ingangen aan de Faas Eliaslaan, de Piet Heinlaan en de Abel Tasmanlaan. De ingang van het gebouw De Wintertuin blijft voorlopig bereikbaar voor bezoekers.

Ter voorbereiding op de restauratie is het ook nodig een aantal struiken en bomen rondom het park te verwijderen of te verplaatsen, dit in goed overleg met de stichting Vrienden van het Cantonspark, zodat de meest bijzondere en beeldbepalende bomen en struiken blijven staan. Na de restauratie worden nieuwe struiken en bomen geplant.

Exploitatie
Binnenkort start ook de selectieprocedure voor een exploitant voor De Wintertuin. Daarover is naar verwachting in het voorjaar van 2011 meer duidelijkheid. De gemeenteraad besluit uiteindelijk welke functie De Wintertuin krijgt.