Gemeente Purmerend

Sportief vakantieplezier KerstPurVak voor jonge Purmerenders

14 december 2010

In de kerstvakantie zijn er voor jonge Purmerenders in vijf sportaccommodaties en in het Spurd-Leeghwaterbad in Purmerend sportieve activiteiten van de PurVak. De toegang is - behalve voor het zwembad - gratis. De meeste activiteiten tijdens de Spurd-KerstPurVak zijn voor basisscholieren, maar er zijn ook speciale activiteiten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Spurd biedt met de PurVak in vakanties kinderen en jongeren die in de stad zijn sportief vermaak. De activiteiten van de KerstPurVak voor basisscholieren zijn vanaf maandag 20 tot en met vrijdag 24 december 2010. Voor de basisscholieren zijn er sport- en speelactiviteiten in Brede Scholen De Kraal en De Weide in Weidevenne, sporthal Spurd-De Vaart in Purmer-Zuid, sportzaal Spurd-Karekiet in Overwhere en sportzaal Spurd-Zuivelpad in Purmer-Noord. De KerstPurVak is er in deze sportaccommodaties steeds van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. Er zijn elke dag in elke sportaccommodatie bijzondere activiteiten, zoals stormbaan, sumoworstelen, honkbalspel, trampoline en tafelvoetbal. Nadere informatie over het programma van de KerstPurVak 2010 staat op www.spurd.nl.

Zwembad
De activiteiten van de KerstPurVak in het Spurd-Leeghwaterbad zijn er vanaf maandag 20 tot en met vrijdag 24 december tussen 12.00 uur en 15.00 uur. In het zwembad zijn er in verschillende baden voor verschillende leeftijden sport- en speelactiviteiten. Dit jaar is het tijdens de KerstPurVak mogelijk mee te doen aan de wedstrijdjes spijkerbroekhangen.
Voor het zwembad geldt de gewone toegangsprijs van EUR 4,90 - woensdagmiddag EUR 4,40 - en daarvoor is vanzelfsprekend recreatief zwemmen voor en (woensdag alleen) na de KerstPurVak mogelijk.

Vanaf dertien jaar
Maandag 20 tot en met vrijdag 24 december is er voor leerlingen van het voortgezet onderwijs steeds van 13.30 uur tot 16.00 uur in sportzaal De Gors gelegenheid tafeltennis, voetbal, basketbal en badminton te spelen, ook is er een springkussen. Maandag 20 tot en met donderdag 23 december zijn er voor deze groep sportieve activiteiten mogelijk van 19.30 uur tot 22.00 uur in sporthal Spurd-De Vaart.

Elk jaar bezoeken duizenden kinderen en jongeren de PurVak. Met de sportieve activiteiten vermaken zij zich prima. Het actief bewegen levert bovendien een bijdrage aan een gezonde(re) leefstijl. Spurd verzorgt de KerstPurVak in opdracht van de gemeente.

Bron: Spurd