Gauthier kiest voor unieke kunstuiting op Schiphol

14/12/2010 14:15

Talent & Result

Kunstenaar Louis Gauthier (o.a. bekend van zijn boek-cd Dansen op Spijkers met schrijver/dichter Gerrit Komrij) heeft op 20 december a.s. een primeur met zijn animatie The Art of Blooming Talent. Deze Company Art Clip zal vertoond worden op het grootste openbare LED-scherm van Europa, het Panasonic Astrovisionscherm bij de aankomsthal op Schiphol. De vrije, expressieve film is gemaakt voor Talent & Result, een sprankelende

adviesorganisatie voor loopbaan- en talentontwikkeling, tevens sponsor van dit project.

Gauthier is de eerste kunstenaar die narrowcasting benut op het megascherm van 11.5 X 6.5 meter. Normaliter worden op het scherm enkel reclame's vertoond met een puur commerciële insteek. 'Zonde', zegt Gauthier. 'Dit scherm kan een prachtig platform zijn voor kunstenaars en artiesten die hun video- of animatie-art met het grote publiek willen delen. Juist in deze tijd hoort kunst toegankelijk en zichtbaar te zijn.'

De bijna twee minuten durende stop-motion animatie zal een week lang te zien zijn gedurende 18 uur per dag, 5 keer per uur. Gauthier heeft hiermee nog een primeur, omdat dit de langste zendtijd wordt van één item op het mega Astrovisionscherm.

De directional sound techniek van de vijf meter hoge speaker zorgt ervoor dat de ondersteunende, opzwepende muziek van de Argentijnse band Bajofondo een extra dimensie toevoegt aan de totaalbeleving. Bajofondo en Universal Music ondersteunen dit bijzondere initiatief.

Gauthier ziet de uitzending als een unieke kans zijn artistieke gedachtegoed te presenteren en te delen met de buitenwereld. Ook wil hij met zijn uiting laten zien dat kunst en bedrijfsleven hand in hand kunnen gaan.

The Art Of Blooming Talent is Gauthier's eerste presentatie van zijn reeks Company Art Clips.

Op 20 december vanf 12.00u zijn Louis Gauthier en Joost Spijker van Talent & Result aanwezig op Schiphol om de premiere van de Company Art Clip feestelijk in te luiden. Iedereen is van harte welkom.





http://www.louisgauthier.nl