Gemeente Den Haag

Inspraak Wmo-plan

Gepubliceerd: 15 december 2010 Laatste wijziging: 16 december 2010

Vanaf maandag 20 december 2010 tot en met vrijdag 18 februari 2011 kunt u reageren op het Meerjarenbeleidsplan Maatschappelijke ondersteuning 'Zorg voor elkaar'.

De komende 4 jaar wil de gemeente Den Haag dat meer burgers op eigen kracht actief meedoen aan de Haagse samenleving en zich actief inzetten voor anderen. Dit staat in het kaderplan 'Zorg voor elkaar', de Haagse invulling van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Concrete ideeën

In het plan staan bijvoorbeeld concrete ideeën over hoe de maatschappelijke ondersteuning in Den Haag beter kan, zoals: het stimuleren van initiatieven van Hagenaars in de wijk, het aantrekkelijker maken van vrijwilligerswerk, het beter ondersteunen van mantelzorgers en zorgen voor gemakkelijke toegang tot informatie en voorzieningen.

Ondersteuning voor kwetsbare Hagenaars

Voor kwetsbare Hagenaars die het niet zelf redden, ook niet met hulp van hun naasten, biedt de gemeente een vangnet van zorg en ondersteuning. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om mensen die aanpassingen aan de woning nodig hebben, mensen die huishoudelijke hulp nodig hebben, het opvangen van sociaal kwetsbaren, dak- en thuislozen, gehandicapten en verslaafden.

Het plan ligt ter inzage op alle stadsdeelkantoren en i-shops.

U kunt het plan ook downloaden:

PDF bestand Meerjarenbeleidsplan Maatschappelijke ondersteuning 2011-2014 'Zorg voor elkaar' (PDF, 212 kB)

Reageren op het plan

Stafbureau Maatschappelijke ondersteuning
t.a.v. Natalie Schob
Kamer D.09.07
Postbus 12652
2500 DP Den Haag

E-mail: wmo@denhaag.nl
Bij vragen kunt u contact opnemen met Natalie Schob, telefoonnummer (070) 353 54 14.

Voor slechtzienden is een exemplaar van het plan met groot lettertype op te vragen bij het stafbureau Maatschappelijke Ondersteuning.