Gemeente Eindhoven

GFT tijdelijk niet opgehaald door gladheid

Door de vorst en hevige sneeuwval wordt het ophalen van huisvuil erg moeilijk gemaakt. Om ervoor te zorgen dat het restafval (grijze container) zo goed mogelijk opgehaald kan worden, zet CURE extra wagens. Deze wagens gebruikt Cure normaal om het groenafval op te halen. De GFT-containers (groene container) worden vanaf 20 december 2010 niet opgehaald tot dat de binnenwegen weer goed begaanbaar zijn. Hierover volgt nader bericht op deze site.

Deze oplossing is niet ideaal, maar een verdubbeling van de wagens op de routes voor huishoudelijk restafval is noodzakelijk. De wagens moeten hun snelheid aanpassen om ongelukken te voorkomen. Daarom duurt het ophalen van restafval ook langer. Belangrijk is dat u uw restafval-container op tijd aanbiedt, vanaf 08.00 uur. De normale ophaaltijden, zoals u gewend bent kunnen nu afwijken door de extra inzet van deze wagens.

Wij vragen om begrip voor deze situatie. Als mensen toch een grote hoeveelheid groenafval kwijt willen, kunnen zij dit brengen naar de milieustraat.

Milieustraten