Bouwfonds

Start bouw fase 1 Wheermolen-West

17 december 2010 - Nieuwsbericht

Op maandag 13 december startte Bouwfonds Ontwikkeling de bouw van twee appartementengebouwen met 26 woningen in Wheermolen-West. Wethouder Krieger startte de bouw met een officiële handeling op de bouwlocatie. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Officiële handeling

Wethouder Krieger van de gemeente Purmerend stortte de handtekeningen van toekomstige bewoners in het beton van de fundering en gaf zo het officiële startsein voor de bouw. Vervolgens brachten de toekomstige bewoners een toost uit op de start van het project. Ben Vos van Bouwfonds Ontwikkeling: 'Dit is het eerste koopwoningenproject van de totale herontwikkeling van Wheermolen-West. We zijn blij dat het project met succes is verkocht, waardoor we met 100% voorverkoop in aanbouw kunnen. Dat is in de huidige economische tijden uniek te noemen. De plannen voor de tweede fase van de ontwikkelingen tussen het spoor en de Meteorenweg worden nu verder uitgewerkt en bestaan uit diverse nieuwe woonprojecten, zowel koop als huur.'

Wheermolen-West ontwikkeling parkzone

De appartementengebouwen maken deel uit van de eerste fase van de herstructurering van Wheermolen-West. De eerste fase koopwoningen van Wheermolen-West bestaat uit twee appartementengebouwen: Antares en Polaris. Het project omvat 24 appartementen en 2 maisonnettes, verdeeld over de twee gebouwen. De woningen hebben een hoge kwaliteit en worden gesitueerd in een parkachtig gebied omgeven door groen en water. Naast Antares, Polaris en het reeds opgeleverde appartementengebouw Juno wordt nog een drietal appartementengebouwen gerealiseerd. De verkoop van de overige drie gebouwen start naar verwachting eind volgend jaar. Het nieuwe woonzorggebouw met wijkcentrum genaamd Triton zal in de eerste helft van 2011 worden opgeleverd.