Politie Drenthe

Maandag 20 december 2010

Provincie Drenthe, 20-12-2010

Man gewond na aanrijding

DE WIJK Zondagmorgen is een 39-jarige man uit Ruinerwold gewond geraakt. Een 49-jarige automobilist uit Koekange reed over de Commissieweg in de richting van Zuidwolde. Door de winterse weersomstandigheden reed de man ongeveer 40 km/u. Plots stak de man uit Ruinerwold over welke vervolgens tegen de auto botste over de motorkap rolde en op de grond terecht kwam. De man is even buiten bewustzijn geweest en ter controle overgebracht naar het Diaconessenhuis te Meppel.

Rijden tijdens ontzegging

ASSEN De politie heeft zondagmiddag een 41-jarige man uit Assen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rijden over de Zwartwatersweg en hielden hem staande voor een controle. Daar bleek dat de man een rijontzegging had. De man is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Woning volledig uitgebrand

DE GROEVE Zondagmiddag heeft er een brand gewoed in een woning aan de Semsweg. Bewoners waren beneden in de woning toen zij rond 16.45 uur ontdekten dat er op de eerste verdieping brand was. Alle bewoners konden op tijd de woning verlaten. Rond 19.00 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven. De woning kan als volledig verloren worden beschouwd. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een kachel welke op de eerste verdieping stond.

Man aangehouden voor drugsbezit

HOOGEVEEN De politie heeft zondagavond een 27-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Agenten zagen de man rijden over de Schutstraat. Bij controle bleek dat de auto geen geldige APK had. Hierop hebben de agenten de man op de Notaris Mulderstraat een stopteken gegeven. Bij de controle roken de agenten een sterke weedlucht. De man bleek enkele gripzakjes met weed bij zich te hebben. Daarnaast had de man ook een plastic fles bij zich met vermoedelijk de drugs GHB daarin. Ook bleek dat de man niet in bezit was van een geldig rijbewijs. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken beginnend bestuurster aangehouden

EMMEN De politie heeft zondagavond een 20-jarige automobiliste uit Emmen aangehouden. De vrouw reed over de Boslaan en viel op door haar rijgedrag. Op De Dillen kon de vrouw aan te kant worden gezet. Daar bleek dat ze te veel alcohol had gedronken. Zij blies bij de ademanalyse 140 ug/l (0,3 promille). Aangezien de vrouw een beginnend bestuurster is, is zij aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.