Gemeente Oirschot

Storingen verlichting kunnen wat langer duren

Op dit moment hebben delen van bepaalde straten geen openbare verlichting. De oorzaak hiervan zit in het elektrische net van ENEXIS, de netwerkbeheerder van de elektriciteitskabels. ENEXIS is ook verantwoordelijk voor storingen in de openbare verlichtingkabels. Als de aannemer van de gemeente constateert dat de storing wordt veroorzaakt door een probleem in de openbare verlichtingskabel, stellen wij ENEXIS hiervan op de hoogte. De reparatie ligt vervolgens in hun handen en het kan in zulke gevallen dan ook langer duren dan u normaal gewend bent.

Â

De elektriciteitskabels liggen op dit moment in de (zeer) natte grond en zijn (dan extra) storingsgevoelig. Extreme winterse omstandigheden leiden daarom altijd tot meer storingen. Het grote aantal storingsmeldingen, zorgen ervoor dat ENEXIS nogal wat achterstand heeft opgelopen en dat de herstelperiode veel langer is dan normaal.

Â

Op dit moment is ENEXIS nog steeds bezig de achterstand in te lopen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de openbare verlichting weer te laten branden. Als u vragen heeft over de openbare verlichting kunt u contact opnemen met Jan van Loon, bereikbaar op telefoonnummer 0499-583333.