Gemeente Maassluis

Spoedwerkzaamheden noodzakelijk aan vlieten in binnenstad Maassluis

In opdracht van de gemeente heeft een bureau de kades langs de vlieten in de binnenstad van Maassluis geïnspecteerd. Bij deze inspectie is gebleken dat de meeste kades prima in orde zijn, maar dat een aantal gedeeltes erg slecht zijn. Deze gedeeltes zijn zo slecht dat er risico's bestaan voor het bezwijken van de constructie. Dit is een gevaar voor de veiligheid van de weggebruikers en geeft een kans op materiële schade. Dit vindt het college van burgemeester en wethouders onverantwoord. Om die reden worden op korte termijn, zodra het weer het toelaat, spoedmaatregelen uitgevoerd.

De bewoners van de panden langs de vlieten zijn geïnformeerd over de volgende spoedmaatregelen, die zo spoedig mogelijk in hun woon- en werkomgeving plaatsvinden:


1. Goudsteen (voor de winkels tot aan de Fortegrachtbrug) De weg wordt op ruim een meter van de voorzijde van de kade afgezet. Gezien de smalle rijbaan die daardoor overblijft, wordt er eenrichtingsverkeer richting de Noordvliet voor gemotoriseerd verkeer ingesteld.

2. Goudsteen (nabij Wagenstraat 1) De tegelverharding langs de kade wordt verwijderd, zodat deze niet meer tegen de kade drukt.

3. Prinsekade (nabij nr. 38 tot en met 50) De bovenrand van de kade wordt verwijderd en achter de kade wordt een band aangebracht om de verharding op te sluiten.
4. Zuidvliet (globaal tussen nr. 9 tot en met 13) Van het gedeelte bij Primera wordt over ruime lengte de bovenzijde van het metselwerk van de kade verwijderd. Hier wordt een tijdelijke opsluiting van de bestrating aangebracht, zo mogelijk met een zware band.

5. Zuidvliet (tussen de Anne de Vriesstraat en de Hoekerstraatbrug nabij het schuin parkeren)
Op circa een meter uit de kade worden palen geplaatst, zodat alleen `langs parkeren' mogelijk is. Deze tijdelijke parkeerplaatsen worden met verf gemarkeerd.

6. Zuidvliet (tussen de Hoekerstraatbrug en de P.C. Hooftbrug) Op circa anderhalve meter uit de kade worden palen geplaatst waardoor het `langs parkeren' vervalt.

Wanneer de problemen definitief kunnen worden aangepakt, is nu nog niet te zeggen. Dit hangt samen met de mogelijke oplossingen, wat daarvan de kosten zijn en welk bedrag de gemeente beschikbaar kan stellen. Een advies hiervoor zal te zijner tijd worden voorbereid en ter besluitvorming worden voorgelegd aan de gemeenteraad.