Politie Groningen

Maandag 20 december 2010

Provincie Groningen, 20-12-2010

Man beroofd van portemonnee

GRONINGEN Een 36-jarige man uit Assen is in de nacht van zondag op maandag beroofd van zijn portemonnee. De man liep omstreeks 1.30 uur over de Werkmanbrug in Groningen. De man werd daar aangesproken door iemand die geld vroeg voor het slaaphuis. Terwijl de Assenaar in zijn zakken voelt, wordt hij ineens van achteren geslagen. Daarna krijgt hij ook nog een klap in het gezicht. Als het slachtoffer vervolgens zelf uithaalt, gaat het tweetal ervandoor. Ze weten de portemonnee van het slachtoffer mee te nemen. De Assenaar heeft aangifte gedaan. Hij omschrijft de mannen als slecht verzorgd en met een licht getinte huid. De politie onderzoekt de straatroof.

Automobilist belandt in sloot

OLDEKERK Een 18-jarige automobilist uit Oldekerk is zondagmiddag in zijn woonplaats in een sloot beland. De man reed over de Kuzemerweg en verloor in een bocht de macht over het stuur. De auto reed rechtdoor en kwam in de naastgelegen sloot tot stilstand. Vermoedelijk is de gladheid de oorzaak geweest. De bestuurder zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is ter plekke onderzocht door ambulancepersoneel, maar is er met een nat pak vanaf gekomen. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Bromfietser onder invloed

VEENDAM De politie heeft zondagavond een 35-jarige bromfietser uit Zuidbroek aangehouden. De man werd op de Meezenbroekstraat in Veendam gecontroleerd, omdat hij geen achterlicht had. Een blaastest wees bovendien uit dat de man onder invloed verkeerde. Hij is aangehouden. Op het politiebureau leverde de ademanalyse een resultaat van 1,2 promille op. Hij is met een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal op zak weer naar huis gestuurd.

Stadjer aangehouden voor bedreiging

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht in een woning aan de Osloweg in Groningen een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De politie reageerde op een melding van een vrouw die om hulp vroeg. De politie trof in het pand diverse personen aan. Uiteindelijk vonden de dienders de vrouw, de 28-jarige bewoonster, in één van de kamers. Zij gaf aan de politie gebeld te hebben, omdat een medebewoner haar met een mes had bedreigd. Hierop werd de Stadjer aangehouden. In zijn kamer troffen de agenten een mes, een knuppel en een bolletje harddrugs aan. Alle goederen werden in beslag genomen. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Man aangehouden voor drugsbezit

FROOMBOSCH De politie heeft zondagnacht op het Hoofdlingenpad in Froombosch een 27-jarige man uit de gemeente Slochteren aangehouden. Politieagenten troffen de man na een melding van een voorbijganger voorovergebogen in een auto aan. Dit terwijl de motor nog draaide en de lampen van de auto nog brandde. Bij navraag bleek de bestuurder antecedenten had op het gebied van de Opiumwet. Bij het openen van het portier roken zij een sterke henneplucht in de wagen. Na onderzoek in de auto troffen de dienders een pot met witte poeder aan. Hierop werd de verdachte aangehouden. De auto werd in beslag genomen en meegenomen naar het politiebureau. In het voertuig trof de politie mobiele telefoons, een busje pepperspray, meerdere XTC-pillen en zakjes wit poeder, blikken met wit poeder, messen en weed aangetroffen. Ook in de fouillering van de verdachte kwamen diverse soorten hard- en softdrugs te voorschijn. Op het politiebureau werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. Hij werd in een cel ingesloten. De 27-jarige wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt brand in hotel

GRONINGEN De politie stelt een onderzoek na het ontstaan van een brand in het Cityhotel aan het Gedempte Kattendiep in Groningen. De bezoekers van het hotel werden na het ontstaan van de brand en het afgaan van het brandalarm tijdig ontruimd. In het pand ontstond de nodige rookontwikkeling. Zij werden op het politiebureau aan de Rademarkt tijdelijk opgevangen. De brandweer heeft de rook uit het pand geblazen. Alle gasten konden in de loop van de nacht weer terug naar hun kamer. De politie onderzoekt de toedracht van het pand. Uit eerste onderzoek kon worden vastgesteld dat de brand vermoedelijk op de tweede etage is ontstaan.