Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.45 uur

Utrecht, 20-12-2010

Aanhouding

SOEST De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man aangehouden omdat hij inbrekerswerktuig bij zich had.

Omstreeks 01:15 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie aan de Christiaan Huygenslaan. Aldaar zou al geruime tijd een auto geparkeerd staan met draaiende motor en geblindeerde ramen. Ter plaatse bleek dat er een persoon in de passagiersstoel lag. Agenten spraken de man aan, maar hij vertoonde gelijk recalcitrant gedrag. In de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Hierop is de 36-jarige man uit De Lier direct aangehouden. Hij werd ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie zoekt getuigen - woninginbraak

SOEST- Zondagavond omstreeks 20.05 uur kreeg de politie een melding dat er zich een verdachte situatie voordeed aan de Kampweg. Aldaar zouden twee personen bij een woning gezien zijn die daar niet thuishoorden en het vervolgens op een rennen hadden gezet. Ter plaatse constateerden agenten dat er was ingebroken in de woning.

Het signalement van de verdachten luidt als volgt: twee licht getinte personen, donker gekleed, ongeveer 20 jaar oud, één had een bos haar in een knotje onder zijn petje.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van deze woninbraak. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland noord via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.