Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht, 20-12-2010

Verkeersongeval letsel

MAARN Aan de Amersfoortseweg vond in de nacht van zondag op maandag een eenzijdig ongeval plaats waarbij één persoon gewond raakte.

Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie een melding dat er een een auto tegen een boom was gereden aan de Amersfoortseweg in de richting van Amersfoort. Ter plaatse bleek dat hij in een slip was geraakt en tegen een lantaarnpaal tot stilstand was gekomen die hierdoor schade opliep. Vermoedelijk was de 21-jarige bestuurder uit Amersfoort door de gladheid de macht over het stuur verloren. De Amersfoorter is ter observatie voor diverse pijnklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie zoekt getuigen vernieling

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG Aan de Arnhemsebovenweg is in de nacht van zondag op maandag een spoorboom van een fietspad vernield.

Omstreeks 02.05 uur kreeg de politie een melding dat een groepje jongeren een spoorboom aan het vernielen was. Ter plaatse bleek dat het groepje al weg was richting Driebergen met spoorboom en al. Met meerdere collegas is uitgekeken naar de jongeren. Helaas was er geen duidelijk signalement bekend. Aan de Wethouder Ter Haarlaan kon wel een drietal fietsers staande worden gehouden, maar het is nog onduidelijk of zij er iets mee te maken hebben. De spoorboom werd door de politie even later aangetroffen, maar was dusdanig vernield dat deze niet kon worden teruggeplaatst.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van de vernieling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Heuvelrug via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.