Provincie Utrecht

Eerste paal geslagen van woongebouw De Grift

Gemeente Zeist en Seyster Veste beginnen aan de vernieuwing van Flat 40 in Nijenheim. Het vernieuwde gebouw krijgt de naam De Grift. Op vrijdag 17 december is de eerste paal geslagen.

Hiermee is de eerste stap gezet om Flat 40 te veranderen in De Grift: een woongebouw met koop- en huurappartementen, een parkeergarage en een vernieuwde omgeving. Mede dankzij een subsidie van de provincie Utrecht van EUR 250.000,- kunnen in De Grift energiezuinige woningen met energielabel A worden gerealiseerd. Mevrouw Oonk overhandigde namens de provincie Utrecht een symbolische cheque aan mevrouw Heikamp, één van de bewoners die na de vernieuwing terugkeert in De Grift.

De bestaande woningen worden opnieuw ingedeeld, bovenop het dak worden bijzondere dakwoningen gebouwd en er wordt een nieuwe vleugel aangebouwd. Onder deze nieuwe vleugel komt een parkeergarage. Vrijdag 17 december werd de eerste paal geslagen, als start van de aanleg van deze parkeergarage.

De bewoners van Flat 40 blijven nog een poosje wonen in de flat. Ook andere mensen die rond het gebouw wonen of er langs komen, zullen nog geen echte hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Ook het gebied rondom het gebouw wordt opnieuw ingericht. Op 25 januari wordt een bijeenkomst georganiseerd waar iedereen welkom is met ideeën over de inrichting, natuur en ecologie, speelvoorzieningen voor kinderen en jongeren, veilige verkeerswegen voor voetgangers, fietsers en auto's etc. De exacte tijd en locatie zal nog gecommuniceerd worden.

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11