Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 20-12-2010

Verdacht

MAARSSEN De politie heeft zondagavond twee mannen aangehouden op de Boomstede die zich verdacht gedroegen.

Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Boomstede een auto stond met draaiende motor. De inzittenden hadden de auto verlaten en waren het nabij gelegen park ingelopen. Agenten zijn het park ingegaan op zoek naar de inzittenden maar kregen korte tijd later de informatie dat de verdachten waren teruggekeerd naar de auto. De mannen spraken alleen de Engelse taal en konden zich niet identificeren. Ook een verklaring over hun aanwezigheid konden zij niet geven.

Zij werden aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de verdachten en de herkomst van de door hen gebruikte auto. De politie sluit niet uit dat de auto mogelijk is gestolen.

Onder invloed

MAARSSEN De politie heeft maandagmorgen een 45-jarige inwoner van Almere aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Rond 01.50 uur zagen agenten dat twee mannen op het Bisonspoor in een auto stapten. De surveillerende agenten besloten tot een routinecontrole en constateerden dat er een flinke alcohollucht om de bestuurder heen hing en dat hij moeite had om zich op de been te houden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau wenste de verdachte niet mee te werken aan een blaastest of bloedproef en kreeg hij een proces-verbaal voor weigering van een alcoholtest. Hiervoor zal hij zich moeten verantwoorden bij de rechter.