Politie Hollands Midden

Voorschoten - Diefstal na babbeltruc

Voorschoten, 20-12-2010 o Op zaterdag 18 december is een echtpaar slachtoffer geworden van een babbeltruc waarbij twee bankpassen zijn gestolen.

Omstreeks 18.30 uur belden een onbekende man en een vrouw bij het echtpaar aan met de mededeling dat zij van de gemeente waren en een kerstpakket kwamen brengen. Het echtpaar, woonachtig aan het Jan van Goyenplantsoen hebben de man en de vrouw binnen gelaten. De vrouw heeft met het echtpaar de inhoud van het kerstpakket bekeken, terwijl de man kennelijk zijn slag sloeg. Ook werd nog het telefoonnummer van het echtpaar gevraagd.

Na ongeveer tien minuten nadat de man en de vrouw weg waren gegaan werd het echtpaar gebeld door iemand van de bank. Die vroeg naar de pincode van de bankpassen om de oude pinpassen te kunnen blokkeren. Hier werd niet op ingegaan. Kort daarna werd er weer naar het echtpaar gebeld. Nu gaven de daders zich uit voor de politie. Zij deelden het echtpaar mede dat zij van de bank hadden gehoord dat zij de pincode niet wilde geven, maar dat medewerking hieraan wel noodzakelijk was. Wederom is het echtpaar hier niet op ingegaan. Het echtpaar kreeg nu argwaan en constateerde dat er twee bankpassen waren weggenomen. Voor een derde keer belden de vermoedelijke daders naar het echtpaar. Dit keer met succes. De daders gaven zich wederom uit voor een medewerker van de bank. Gezegd werd dat er twee bankpassen waren gestolen en dat voor de veiligheid de bankpassen geblokkeerd moesten worden. Hierop is de pincode van de weggenomen passen aan de daders gegeven. Het echtpaar heeft aangifte gedaan en een onderzoek wordt door de politie opgestart.

Politie-tip: De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te controleren.

De politie raadt iedereen sterk aan om onbekenden niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie.