Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 20-12-2010

Politie arresteert vier Roemenen na inbraakpoging bij bedrijf in Sprundel

SPRUNDEL/BREDA: De politie heeft zondagavond en maandagmorgen vier Roemenen aangehouden in verband met een inbraakpoging bij een bedrijf aan de Ettenseweg in Sprundel.

Agenten reageerden kort voor 24.00 uur op een inbraakmelding en reden naar het bedrijf in Sprundel. Onderweg hoorden zij via de meldkamer dat de eigenaar van het bedrijf een man had aangehouden nabij de oprit Vosdonk van de A58. Ter plaatse troffen de agenten een 44-jarige Roemeen aan, samen met de eigenaar en diens hond. De eigenmaar vertelde dat hij achter twee vluchtende mannen had gerend, nadat hij
constateerde dat er een gat in het hek bij zijn bedrijfsterrein was geknipt. De 44-jarige Roemeen had hij kunnen achterhalen, de andere verdachte was ontkomen. Ook kon hij vertellen dat er enkele mannen die zich verdacht gedroegen nabij zijn bedrijf, in een Seat waren
weggereden. Later in de nacht, tegen 02.00 uur, zagen surveillerende agenten in Etten-Leur een dergelijke auto rijden. Op de A58 nabij afslag Prinsenbeek werd de auto langs de kant gezet en de drie inzittenden (32, 35 en 41 jaar) aangehouden. De vier Roemenen zijn op het bureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie beëindigt illegaal seksfeest in Schijf

SCHIJF: De politie heeft vrijdagavond een illegaal bordeel in een boerderij in Schijf gesloten. Rechercheurs van het Team Commerciële Zeden (TCZ) hadden via Internet informatie gekregen dat er een betaald seksfeest gehouden zou worden in de boerderij. In het pand troffen zij rond 20.00 uur twee prostituees, de organisator van het feest en de eigenaar van boerderij aan. Na een kort onderzoek werd duidelijk dat voor de diensten van de vrouwen betaald moest worden en dat is verboden, tenzij er een vergunning voor een erkend seksbedrijf is. Daarop werd het feest, dat nog niet echt op gang was gekomen,
beëindigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht, de rechercheurs maken een bestuurlijke rapport op en sturen dat naar de gemeente Rucphen. Die kan dan vervolgens eventuele sancties opleggen.

Het TCZ, onderdeel van de divisie Recherche van de politie Midden en West Brabant, controleert regelmatig op illegale bordelen, dit najaar werden ook seksbedrijven zonder vergunning gesloten in Steenbergen en Roosendaal.

Vrouw (18) beroofd van tas op Mastbosstraat

BREDA: Een 18-jarige Hongaarse vrouw, die tijdelijk in Breda verblijft, is zondagavond slachtoffer geworden van straatroof. De vrouw werd rond 22.30 uur op de Mastbosstraat van haar tas beroofd door een fietser. Het gaat om een getinte man van 20-22 jaar. De vrouw kreeg na de beroving hulp van een omstander die zijn hond uitliet. Even later zag ze berover weer en pakte hem vast, waarna hij viel. Helaas wist de man te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 20-12-2010 11:17 | © Regio Midden en West Brabant |