Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 20-12-2010

Politie onderzoekt poging straatroof in Voltastraat

ROOSENDAAL: De politie onderzoekt een poging straatroof zondagavond rond 19.00 uur op de Voltastraat. Een maaltijdbezorger werd
aangesproken door een onbekende man die probeerde zijn mobiele telefoon uit zijn handen te trekken. De bezorger wist echter te ontkomen. Kort daarna arresteerden gealarmeerde agenten twee Roosendaalse jongens (15 en 18 jaar) op basis van het signalement dat het slachtoffer had gegeven. Op het bureau bleken de jongens niets met de straatroof te maken te hebben; zij werden direct vrijgelaten.

Roosendaalse automobilist raakt rijbewijs kwijt na dronken rijden

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagmiddag kort na 17.30 uur een 39-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden wegens dronken rijden. Surveillerende agenten hielden hem aan op de Flintdijk, nadat ze hem in de buurt opzettelijk zagen spinnen met zijn auto. De man blies 630 ug/l, zodat zijn rijbewijs werd ingenomen. Dat gebeurt vanaf 570 ug/l. De man is kennelijk hardleers wat betreft alcohol in het verkeer, want in 2007 werd hij ook aangehouden met een flinke slok op. Ook toen werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bergenaar aangehouden wegens vernieling en diefstal

BERGEN OP ZOOM: Een 30-jarige Bergenaar is zondagavond kort voor 20.00 uur aangehouden wegens vernieling. Later bleek hij ook met een diefstal te maken te hebben die hij op het bureau bekende.

De man ging naar zijn buurman, omdat hij geen stroom had. Hij vond dat zijn buurman dat moest oplossen, maar die had daarin geen trek. Aan de deur van de woning in de wijk Noordgeest ontstond een handgemeen waarbij de Bergenaar de bril van zijn buurman vernielde. Het
slachtoffer waarschuwde de politie. Toen agenten even later bij de verdachte waren, zagen zij een hoop SIM-kaartjes in zijn woning liggen. Van de officier van Justitie kreeg zij toestemming om een onderzoekje te starten. De 30-jarige man bekende al snel dat hij de kaartjes zondag had gestolen bij een belwinkel bij het NS-station. Op het bureau is de Bergenaar in verzekering gesteld. Hij bleek ook dit weekend een deur van zijn andere buren vernield te hebben.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 20-12-2010 11:55 | © Regio Midden en West Brabant |