Gemeente Amsterdam



---

Bijna helft Amsterdamse hotelbedden duurzaam

Amsterdam heeft internationale toppositie als duurzame toeristenstad

20 december 2010
-
Dienst Milieu en Bouwtoezicht

45% van het totale aanbod aan hotelbedden in Amsterdam voldoet aan het duurzaamheidskeurmerk Green Key. Amsterdam loopt hiermee voorop ten opzichte van andere Europese steden als London, Parijs en Kopenhagen. Deze internationale koppositie is het resultaat van een vierjarig project dat op 8 december jl werd afgesloten met het congres Duurzame hotels Amsterdam.

De hotels in Amsterdam hebben de afgelopen jaren laten zien dat zij duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Na vier jaar hard werken is de hotelsector wellicht het meest succesvolle voorbeeld in de transitie naar duurzaam ondernemerschap in Amsterdam. Centraal tijdens het congres op 8 december stond de vraag: hoe nu verder? Duurzame hotels in Amsterdam vragen om een consistent beleid over duurzaam toerisme in Amsterdam. Geen regels maar samenhang en visie, niet afwachten maar positioneren en vermarkten.

Green Key keurmerk

Green Key is een keurmerk voor hotels die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf. De Green Key staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. Bovendien besparen ondernemers tussen de 5% en 15% op energie en waterverbruik met deze duurzame bedrijfsvoering .