Politie Amsterdam-Amstelland

Zeven mannen aangehouden in café

De politie heeft in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 december een inval gedaan in een café in de Paardenstraat in Amsterdam Centrum. In het pand werd bij verschillende personen cocaïne, aangetroffen en inbeslaggenomen. In totaal zeven mannen werden aangehouden. Alle in het café aanwezige bezoekers werden aan hun kleding onderzocht. Bij de inval werkte de politie nauw samen met het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst.

De aangehouden mannen worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet. Drie van hen worden verdacht van bezit van harddrugs en een man voor het het faciliteren van drugshandel. Daarnaast werden twee gesignaleerden aangehouden en een man voor het niet opvolgen van een politiebevel. In een woning van één van de verdachten in Amsterdam Oost werd huiszoeking verricht. Daar werd ook harddrugs aangetroffen.

De politieactie was het resultaat van een onderzoek dat enkele maanden geleden startte en werd uitgevoerd onder leiding van specialisten van het Horeca Interventie Team (HIT) in samenwerking met medewerkers van het wijkteam Prinsengracht en IJ-tunnel.

HIT-team
In ernstige situaties, bijvoorbeeld als er in een uitgaansgelegenheid wordt gedeald, grijpt altijd het Horeca Interventie Team (HIT) in. Dit samenwerkingsverband van wijkteams, Belastingdienst en douane geeft ondersteuning op het gebied van regelgeving, kennis en expertise. Ook biedt het HIT-team operationele steun aan de wijkteams door controles en invallen te coördineren en uit te voeren.


____________________