Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid

20 december 2010

---

Dinsdag opening ijsbaan Museumplein

Een decennium Amsterdamse ijspret op het Museumplein

17 december 2010

Vanwege de hevige sneeuwval (en de slechte bereikbaarheid daardoor) werd de opening van de ijsbaan op het Museumplein afgelopen vrijdag (17 december) afgelast. De opening van de ijsbaan vindt nu plaats op dinsdag 21 december. Aanvang: 16.00 uur. Iedereen is wederom van harte welkom!

Voor de tiende keer kunnen Amsterdammers bijna tien weken lang gratis genieten van een ijsbaan op deze bijzondere locatie. Op dinsdag 21 december om 16.00 uur is de feestelijke opening. Kunstrijders van de Amsterdamse schaatsvereniging Ekijsa geven dan een spetterende ijsdemonstratie. Café Cobra voorziet tijdens de opening jong en oud van warme chocolademelk.

Openingstijden en toegang

De ijsbaan op het Museumplein is geopend vanaf dinsdag 21 december tot en met zondag 27 februari 2011. Dagelijks kan er naar hartenlust geschaatst worden van 10.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis. Schaatsen huren kan voor vijf euro.

Overkapping

De ijsbaan is weer gedeeltelijk overkapt waardoor ook op regenachtige en winderige dagen geschaatst kan worden. De kosten van de overkapping zijn mede door een aantal ondernemers rond het Museumplein bij elkaar gebracht. Bij de ijsbaan is een poffertjeskraam, een EHBO-post en er zijn toiletvoorzieningen.

IJsbaan op het Museumplein (foto Edwin van Eis)
---