KNHS

Wedstrijdtarievenlijst per 1 april 2011 vastgesteld 20 december 2010


Het KNHS-bestuur heeft de nieuwe wedstrijdtarievenlijst, na een positief advies van het wedstrijdplatform, ingaande per 1 april 2011 en geldig tot 1 april 2012 vastgesteld. De schalen voor de inschrijfgelden en prijzengelden zijn niet gewijzigd. Wel zijn de juryvergoedingen meer uniform geworden voor de diverse disciplines.

Een werkgroep vanuit het wedstrijdplatform heeft het KNHS-bestuur geadviseerd om de juryvergoeding voor een categorie 1 wedstrijd op maximaal 30 euro per dagdeel vast te stellen en voor categorie 2 en 3 wedstrijden op maximaal 20 euro per dagdeel.
Tevens is de wijze waarop administratieve heffingen worden opgelegd bij overtredingen gewijzigd. De eerste 2 keer zal er een waarschuwing volgen maar daarna zullen de heffingen snel oplopen. Als een lid bijvoorbeeld binnen 12 maanden voor de 10e keer een overtreding maakt is de heffing maar liefst 1500 euro!
Ook aan wedstrijdorganisaties kan na 1 april 2011 een heffing worden opgelegd. Dit kan als een wedstrijdorganisatie bijvoorbeeld de wedstrijd niet of te laat aanvraagt of als de wedstrijdresultaten niet of te laat bij de KNHS worden verstrekt. Overigens zullen deze organisaties eerst een waarschuwing krijgen. Deze maatregel is nodig om alle wedstrijdresultaten tijdig verwerkt te krijgen waardoor standen ten allen tijde actueel zijn.