UPC N.V.

Opnemen op Afstand vandaag live bij UPC Nederland

Amsterdam, 20 december 2010 - Kabel- en mediabedrijf UPC Nederland introduceert vandaag als eerste in Nederland officieel de dienst `Opnemen op Afstand'. Met deze applicatie biedt UPC haar klanten met een abonnement op digitale televisie de mogelijkheid om opnames op hun UPC Mediabox in te stellen, waar zij zich ook bevinden. Opnemen op Afstand is per direct beschikbaar voor internet, mobiele browsers, iPad en iPhone. De dienst is gratis.

Via Opnemen op Afstand kunnen klanten van UPC met een Mediabox overal de Elektronische Programmagids (EPG) van UPC bekijken. Indien zij beschikken over een Mediabox met Digitale Videorecorder, kunnen zij gelijk een opname voor een programma instellen wanneer zij dat programma dreigen te missen. Klanten die geen digitale videorecorder in hun Mediabox hebben, kunnen een reminder instellen zodat zij op tijd klaar zitten voor hun favoriete programma. Tevens biedt UPC via Opnemen op Afstand TV-Tips en kunnen klanten een lijst met hun favoriete zenders instellen. Zo zien zij in één oogopslag wat deze zenders in petto hebben.

Hoe het opnemen op afstand in zijn werk gaat, is hier te zien: www.upc.nl/opnemen-op-afstand. Op deze site kunnen klanten ook de iPhone app en de launcher-apps voor Blackberry, Android en Java downloaden.

Mark Giesbers, VP Marketing bij UPC Nederland: Via deze applicatie laten we onze klanten nog meer het gemak dat UPC hen biedt, ervaren, Zij hoeven nooit meer een programma te missen en kunnen dat programma ook nog eens in hun eigen tijd bekijken. We bieden hen via Opnemen op Afstand de mogelijkheid tot het zoeken op programma's, het instellen van favoriete kanalen, het lezen van TV tips en het bekijken van de On Demand Top10 of clips van films.

In de nabije toekomst verwacht UPC meerdere gebruiksfuncties toe te voegen aan deze applicatie zoals het in een keer opnemen van series en het door de klant bekijken van de UPC rekening

Over UPC Nederland
UPC Nederland is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland ruim 1.900.000 klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 856.000 abonnees voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 816.000 breedbandinternet abonnees en bedient 702.000 digitale telefonie abonnees (cijfers per 30 september 2010). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld. UPC Nederland is een dochteronderneming van de internationale kabel- en mediagroep Liberty Global, Inc.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland
Ronald Sutmuller
Senior Press Officer
T: 020 775 55 97
M: 06 28 90 48 02
E: rsutmuller@upc.nl
W: www.upc.nl
Beeldmateriaal:Flickr