Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.35 uur

Utrecht, 20-12-2010

Brandstichting in auto

UTRECHT Op zondagavond is een personenauto in brand gestoken op de Asch van Wijckkade.

Rond 19.15 uur kreeg de politie een melding van een brand in een auto. De politie vermoedt dat deze was aangestoken. De auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, telefoonnummer 0900 8844.

Rijden onder invloed

UTRECHT - In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 21-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Om 03.40 uur reed de politie een auto tegemoet die met hoge snelheid reed. De politie draaide om en gaf het stopteken. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor, een achtervolging met snelheden van 110 km per uur op de besneeuwde weg volgde. Uiteindelijk heeft de politie de Lessinglaan geblokkeerd en de bestuurder aan kunnen houden.

De automobilist rook sterk naar alcohol. Uit de blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Op het bureau wees de ademtest uit dat hij een alcoholpromilage van 595 ug/l had. De automobilist kreeg proces-verbalen wegens negeren van het stopteken en rijden onder invloed. De auto is in beslag genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Brandstichting in woning

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden op verdenking van brandstichting.

De politie kreeg omstreeks 20.30 uur de melding van een brand in een woning aan de Bandoengstraat. De bewoner was reeds door verontruste buren opgevangen. Hij maakte een verwarde indruk en later bleek dat hij de brand waarschijnlijk zelf zou hebben aangestoken. Hierop hielden agenten deze 33-jarige man aan op verdenking van brandstichting. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.