Gemeente De Bilt


17-12-2010

Maandag 20 december aanstaande start de gemeente De Bilt met het slopen van drie panden in het stationsgebied.

De panden aan de Jan Steenlaan 1, Soestdijkseweg Noord 305 en Emmaplein 3-5-7 moeten op termijn plaatsmaken voor de vernieuwing van het stationsgebied en de ondertunneling van het spoor. Genoemde panden staan leeg en vormen een makkelijk doelwit voor inbraak en vandalisme. Dat is de reden dat de gemeente de sloop niet langer wil uitstellen.

De sloop start in de week van 20 december 2010 bij het pand aan het Emmaplein. Daarna volgen de panden aan de Jan Steenlaan 1 en de Soestdijkseweg Noord 305. In de panden zijn asbesthoudende materialen aangetroffen, zoals het vloerzijl en de zijkanten van de dakkapellen. Voorafgaand aan de sloop wordt het asbest verwijderd door een daartoe gecertificeerd bedrijf. Dit gebeurt in de periode vóór de jaarwisseling. Na de jaarwisseling start de werkelijke sloop, die duurt tot eind januari. Tijdens de werkzaamheden worden de drie locaties afgezet met bouwhekken.

Na de sloop plaatst de gemeente op het terrein aan het Emmaplein een bouwschutting met sfeerbeelden van het toekomstige centrum. Op de locatie van de panden aan de Jan Steenlaan 1 en Soestdijkseweg Noord 305 is een bouwkeet geplaatst voor Avezaat, de aannemer die het riool verlegt. Zodra het terrein vrijkomt, wordt het ingezaaid met gras en afgezet met paaltjes.

Kijk voor meer informatie op www.bilthovenbouwt.nl.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de communicatieadviseur, Ilse Pols, via telefoon (030) 228 94 32 of polsi@debilt.nl of Linda van den Noort (030) 228 95 00.

Bilthoven, 17 decemver 2010