Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid, 13.10 uur

Utrecht, 20-12-2010

Man met vuurwapen aangehouden

AMERSFOORT Zondagavond werden drie mannen aangehouden op het station in Amersfoort. Eén van hen droeg een vuurwapen bij zich.

Rond 19.30 uur kreeg de politie een tip dat er een gewapende jongen op het station zou lopen. Agenten troffen drie mannen van 18, 20 en 22 jaar uit Zeist, Wassenaar en Dronten aan op spoor 4. De 18-jarige man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen, maar had daarnaast ook drugs op zak. De mannen zijn aangehouden, de 18 en 22 jarige mannen zitten nog vast in afwachting van het onderzoek. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep; mishandeling

AMERSFOORT Zondagavond werd een vrouw mishandeld door een onbekende man, de politie is op zoek naar getuigen.

Rond 19.00 uur maakte een 34-jarige vrouw uit Amersfoort de ramen van haar winkel schoon omdat een onbekende man hierop gespuwd had. Terwijl zij aan het schoonmaken was kwam de man terug en trapte hij de vrouw in haar buik. Hierdoor liep de vrouw buikklachten op. De man ging er vandoor, maar van hem is een summier signalement bekend: zeer licht getinte man met zwart haar, tussen de 1.65 en 1.70 meter lang en heeft een moedervlek onder zijn rechter oog.

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over deze man. Met informatie kunt u contact opnemen met de politie via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.

Personen aangehouden met inbrekerswerktuig

WOUDENBERG Zondagmiddag hebben agenten twee jongens aangehouden die verdacht worden van een reeks inbraken in de omgeving van de Tromplaan.

Rond 17.45 uur hielden agenten twee jongens van 14 en 16 jaar uit Woudenberg aan op verdenking van inbraak. Het tweetal was in het bezit van inbrekers werktuigen, deze zijn in beslag genomen. De jongens zijn aangehouden op verdenking van inbraak.