CDA


Ferrier: Pijn verzachten voor MFS en AIDS-bestrijding vrijdag 17 december 2010
Meer geld voor de bestrijding van AIDS en minder hard bezuinigingen op de medefinancieringsorganisaties. Dat is waar het CDA zich bij monde van Kathleen Ferrier voor inzette tijdens de begrotingsbehandeling van het onderdeel Ontwikkelingssamenwerking van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ferrier: âWij zijn er erg tevreden over dat deze regering ervoor gekozen heeft om 0,7% van het BNP voor ontwikkelingssamenwerking beschikbaar te maken. Hiermee behoren we tot de wereldtop van donateursâ. Maar door de zware economische tijden moest ook bezuinigd worden op ontwikkelingssamenwerking. En met die plannen was het CDA niet altijd even gelukkig.
Ferrier: âAls CDA-fractie hebben wij twee zaken kunnen repareren waarbij we de geplande bezuinigingen minder hard aan te laten komen. Dat betreft AIDS-bestrijding en bij de medefinancieringsorganisatiesâ. AIDS-bestrijding blijkt uiterst effectief te werken. Daar zou hard op bezuinigd worden, maar dankzij een amendement van het CDA en coalitiepartner VVD en de ChristenUnie wordt daar minder hard bezuinigd. Ferrier: âIk ben blij dat we daar de pijn hebben kunnen verzachtenâ.
In het debat maakte Ferrier zich hard voor de
medefinancieringsorganisaties. Ferrier: âDe mensen die hierin werkzaam zijn verrichten ontzettend goed werk. Ik wil dat de staatssecretaris tot het uiterste gaat om voor hun de klap minder hard aan te laten komenâ. Ook hier kon de Tweede Kamer bij meerderheid tien miljoen extra beschikbaar stellen. Ferrier: âIk ben hier zeer tevreden overâ.