CDA


Politiebestanden koppelen bij aanvraag "verklaring omtrent gedrag" maandag 20 december 2010

De CDA-delegatie in het Europees Parlement vindt dat bij het verstrekken van een "verklaring omtrent gedrag" ook moet worden gekeken naar veroordelingen in andere EU-lidstaten. Ieder land moet wel zelf kunnen blijven uitmaken welk vergrijp een obstakel vormt bij het verkrijgen van een verklaring omtrent gedrag. Maar buitenlandse veroordelingen moeten wel bekend zijn bij de Nederlandse autoriteiten. "Als buitenlandse verkeersboetes naar Nederland kunnen worden gestuurd, dat moet dat met een strafblad ook kunnen." aldus Van de Camp.

Naar aanleiding van de Amsterdamse zedenzaak heeft Van de Camp hierover vragen gesteld aan de Raad van Ministers en de Europese Commissie.

CDA-delegatievoorzitter Wim van de Camp: "Als we Nederland op dit gebied veiliger willen maken hebben we hier meer Europa nodig. Ik wil geen Europese pedo-databank, want op die manier krijgen we een wildgroei van data-banken. Het bestaande systeem van het aanvragen van een "verklaring omtrent gedrag" werkt goed, maar zo'n verklaring is alleen maar betrouwbaar als ook informatie uit het buitenland hierin wordt verwerkt.