Gemeente Geertruidenberg


Kwaliteitsimpuls Dombosch gestart



Op woensdagmiddag 15 december is bij het bedrijf Atexlicht op bedrijventerrein Dombosch in Raamsdonksveer een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor een kwaliteitsimpuls voor Dombosch. De VOG, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), de Brabantse Herstructureringsmaatschappij (BHB) en de gemeente Geertruidenberg werken samen bij deze revitalisering. Onder toeziend oog van zo'n zestigtal ondernemers hebben Ad van der Heijden (BOM/BHB), Henk Adriaanse (VOG) en burgemeester Meijer de overeenkomst getekend.

Tegelijk werd het officiële startsignaal van het project `Kwaliteitsimpuls Dombosch' gegeven. Wethouder Albert Smit, portefeuillehouder Economische Zaken, onthulde het bouwbord op de hoek Zalmweg en Maasdijk.

In de maanden tot 2012 worden op bedrijventerrein Dombosch infrastructurele maatregelen getroffen om doorstroming en veiligheid te verbeteren en een kwaliteitsslag te maken op het bedrijventerrein. Zo komen er o.a. nieuwe verkeerslichtinstallaties op de kruisingen Maasdijk waarbij de inrichting van de kruispunten ook aangepakt wordt. Op de hoofdstructuurwegen is het plan om fietspaden aan te leggen, en ook wegmarkering, bochtversterking voor het vrachtverkeer en kruispuntaanduiding, voorrangs- of gelijkwaardige kruising, zijn onderdeel van de te treffen maatregelen.

Om het project uit te kunnen voeren, heeft de gemeente Geertruidenberg voor de realisatiekosten subsidies ontvangen. Naast EUR 500.000,- van de BHB, heeft het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling een bijdrage van ruim 1 miljoen euro via het Operationeel Programma Zuid-Nederland ter beschikking gesteld. Deze bijdragen maken, naast de inzet van de gemeentelijke gelden, het project `Kwaliteitsimpuls Dombosch' financieel mogelijk.

In januari 2011 worden de ondernemers en eigenaren op het bedrijventerrein in een tiental ondernemerstafel geïnformeerd over de maatregelen per deelgebied. Deze bijeenkomsten bieden de gelegenheid om te horen hoe de ondernemers tegenover de plannen voor Dombosch staan.