Dienstenbond CNV

Nieuws

20 december 2010

Onderhandelingsresultaat cao SWK

Na ruim anderhalf jaar is er een akkoord bereikt tussen CNV Dienstenbond en werkgevers over een nieuwe cao voor de SWK. Deze cao geldt voor werknemers die werken in juwelierswinkels, CD-winkels en platenzaken, parfumerieën en fotozaken De afgelopen maanden hebben vakbonden en werkgevers informeel gesprekken gevoerd om te kijken of er toch een mogelijkheid was om tot een akkoord te komen. Dit heeft vorige week geleid tot een onderhandelingsresultaat.

Als u dacht, is CNV Dienstenbond de SWK cao vergeten? Nee zeker niet! We hebben de afgelopen tijd veel met werkgevers gesproken om te kijken of er aanknopingspunten waren om tot een nieuwe cao te komen. Dit is in constructieve sfeer gebeurt. Maar makkelijk was het absoluut niet.

Werkgevers gaven aan erg veel last te hebben gehad van de economische crisis en hebben lang hun hand op de knip gehouden. Het is goed om te constateren dat er nu toch een onderhandelingsresultaat voor ligt. Deze heeft een looptijd van 1 juni 2009 tot en met 31 maart 2011.

Op 1 januari 2011 worden de schaallonen en de feitelijke lonen structureel met 2% verhoogd. Daarnaast krijgen alle werknemers die op 1 februari 2011 in dienst zijn een eenmalige uitkering van 1% van het jaarsalaris van 2010. De eenmalige uitkering dient ter compensatie voor het feit dat er in 2009 en 2010 geen loonsverhoging is geweest.

Buiten de loonsverhoging is er een beperkt aantal andere afspraken gemaakt, onder meer over het maken van een scholingsplan voor de SWK-branches.

CNV Dienstenbond stelt vast dat er voor nu echt niets meer in zit. Dit onderhandelingsresultaat is het maximaal haalbare wat wij, met werkgevers overeen konden komen. Daarom leggen wij dit resultaat met een positief advies voor.

Maar nu is het uw beurt om uw mening te geven. Kunt u instemmen met dit onderhandelingsresultaat? U kunt stemmen door bijgevoegd stemformulier ingevuld en ondertekend terug te sturen. Ook is het mogelijk om per e-mail te reageren: m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl Uw reactie ontvangen wij graag vóór 30 december as. retour.

Indien u naar aanleiding van deze Info nog vragen en/of opmerkingen heeft kunt u terecht bij uw bestuurder Martijn den Heijer: 010-2651111, maar per e-mail kan ook.