Gemeente Wijdemeren



Tekort aan strooizout dwingt gemeente tot zuinigheid

Zoutleveranciers kunnen op dit moment de grote vraag naar strooizout niet aan. Daarom is ook de gemeente Wijdemeren gedwongen om zuinig met haar zoutvoorraad om te gaan.
Als gevolg van de vroeg ingetreden winter heeft de gemeente al relatief veel strooizout gebruikt. Van de oorspronkelijke voorraad van zo`n zestig ton strooizout is op dit moment circa dertig ton over. Daarmee kunnen hooguit nog zon acht strooibeurten worden uitgevoerd.

Overleg met zoutleverancier
De gemeente overlegt op dit moment met zoutleverancier Eurosalt om het tekort aan te vullen. Door de grote vraag van veel Nederlandse gemeeten kan het mogelijk nog weken duren voordat de zoutvoorraad weer op peil is. Dit betekent echter wel dat de gemeente de hoogste prioriteit geeft aan het strooien van de bus- en hoofdroutes en als dat nodig is afwijkt van het oorspronkelijke strooischema.

De Meenthof
Op grond van de vele klachten over de bereikbaarheid van winkelcentrum De Meenthof heeft wethouder Abrahamse opdracht gegeven om buiten eeder genoemde prioritering om, vandaag alsnog extra bij het winkelcentrum te strooien.

Waardering
De gemeente Wijdemeren spreekt haar waardering uit dat veel inwoners en bedrijven ook zelf actief zijn in het tegengaan van gladheid.

(20-12-2010)