Gemeente Best

Zwembad De Dolfijn Brabants zwembad van het jaar

20-12-2010

Trots op prijs
Vrijdag 17 december zijn de winnaars bekend gemaakt van de Zwembad van het Jaar Verkiezing 2010. Zwembad De Dolfijn uit Best kwam als provinciewinnaar uit de bus, daarmee de andere finalisten uit de provincie Noord Brabant achter zich latend. Gertrud van de Laar en Marjan van der Veen vernamen vrijdag in Ermelo trots het nieuws van de prijs. Extra trots, omdat naast De Dolfijn grote zwembaden als De Tongelreep en Sportiom waren genomineerd. De landelijke eerste prijs, het Gouden Startblok, ging naar Zwembad `In de Dennen' uit Vorden.

Hart voor de zaak
Volgens Gertrud van de Laar is de prijs te danken aan de grote betrokkenheid die alle medewerkers van het zwembad aan de dag leggen bij de exploitatie van het buitenbad. "Er is een groot verantwoordelijkheidsbesef bij de medewerkers ten aanzien van de klanten. Dat uit zich in een gedegen toezicht in combinatie met klantvriendelijkheid. Het zwembad heeft ook flexibele openingstijden (afhankelijk van het weer). Dat kan alleen maar als de medewerkers flexibel zijn. Omdat onze medewerkers allen een groot hart voor de zaak hebben is die flexibiliteit vanzelfsprekend. Verder wordt er ieder jaar weer voor gezorgd dat het bad er picobello bij ligt en de hygiëne optimaal is. Dat zijn ook de punten waar de vakjury op heeft gelet. En dan kom je als beste zwembad van Brabant uit de bus", aldus een glimmende Gertrud.

Plaquette
De prijs voor de provinciewinnaars was overigens nog niet in levende lijve aanwezig, want die zat vrijdag onderweg vast in de sneeuw. De Dolfijn ontvangt eind deze week de prijs: een plaquette met daarop de vermelding van de gewonnen prijs. Binnenkort is deze te bewonderen in Sporthal Naestenbest en vanaf eind april uiteraard in zwembad De Dolfijn.

Grote betrokkenheid buitenbaden
De organisatie van de Zwembad van het Jaar Verkiezing noemt de verkiezing, waarvoor landelijk maar liefst 61.000 stemmen zijn uitgebracht, een groot succes. Opvallend is dat zes van de twaalf provinciewinnaars buitenbaden zijn. Volgens de organisatie zijn de medewerkers van deze baden erg betrokken, één van de redenen van de hoge scores. Volgend jaar vindt de Zwembad van het Jaar Verkiezing opnieuw plaats. Meer informatie vindt u op www.zwembadvanhetjaar.nl.
---