Gemeente Aalsmeer

opening Boomkwekerskerkhof

Feestelijke opening Boomkwekerskerkhof

Terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelden is 16 december jl. het gerenoveerde Boomkwekerskerkhof officieel heropend door Wethouder Gertjan van der Hoeven en Hans Alderden van Stichting Oud Aalsmeer. De heer Alderden plaatste ter opening een grafzerk van Jan Jn. Heeren die geschonken werd door de Stichting Oud Aalsmeer.

Het Boomkwekerskerkhof is een van de oudste begraafplaatsen van Aalsmeer en wordt ook wel de `Oude Begraafplaats' genoemd. Later vervangen door de `Nieuwe Begraafplaats' aan de Ophelialaan. De naam: `Boomkwekerskerkhof' doet vermoeden dat hier alleen maar boomkwekers liggen, dit is niet het geval. De naam heeft te maken met de gevarieerdheid van sierbomen van Aalsmeerse boomkwekers die gebruikt zijn op de begraafplaats.

Renovatie

Ondanks het beperkte budget zijn de renovatiewerkzaamheden zo maximaal mogelijk uitgevoerd. Zo is het monumentale hek opnieuw geschilderd, is er een bankje geplaatst en zijn de grafzerken gerenoveerd. Daarnaast zijn er naambordjes bij de bomen geplaatst. Met de renovatie is wel het informele karakter van de begraafplaats gehandhaafd. Wethouder Van der Hoeven: `Het is mede aan de Stichting Oud Aalsmeer te danken dat het Boomkwekerskerkhof nu gerenoveerd is. Door hun jarenlange inzet om dit kerkhof te behouden hebben we het vandaag kunnen heropenen'.

opening boomkwekerskerkhof